Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Веселин Желев се кара с Евгений Дайнов: Никакви свободи не се отнемат

Мрежата

Веселин Желев се кара с Евгений Дайнов: Никакви свободи не се отнемат

Снимка:

Журналистът Веселин Желев, Фейсбук

 

Никакви свободи не се отнемат. Никакъв феодализъм не се връща. Който го твърди, е загубил връзка с действителността. Временни ограничения днес има по целия свят и никоя от демокрациите не е станала по-малко демокрация от тях. Ако някой още не е разбрал какво ни се случва, толкова по-зле за него. Става дума за физическо оцеляване, заплашени са здравето и животът на всички. Включително - на недоволните от мерките. Държавата не губи репресивната си роля и при демокрацията. Налага се да я играе там, където ги няма саморегулацията и социалната отговорност, т.е. отговорността към другите.

Германия по-малко демокрация ли е от България? Там обаче мнозинството иска ограниченията да продължат - заради сигурността. Въпреки неудобствата, въпреки икономическите загуби, въпреки ограничаването на свободата на движение. Защото тези, които вирусът натръшка, няма да могат да се радват на никакви свободи.

Самият факт, че социалната мрежа кипи от всевъзможни мнения, показва, че свободата на словото и изразяването е непокътната и дори изживява разцвет. Знам, че изборът между свобода и сигурност е труден - дори само на теория. Е, сега ни се налага да го направим и на практика. Мисля, че в днешната ситуация рационалният приоритет е сигурността. Моля за извинение всички, които се чувстват „обрулени“ и „квалифицирани“ от моите скромни писания. Точната диагноза е, че са леко разкритикувани, от което не се умира. И не, Evgenii Dainov, не съм „кисел“. Жена ми вика, че съм „сладък“. Така си е.

Никакви свободи не се отнемат. Никакъв феодализъм не се връща. Който го твърди, е загубил връзка с действителността....

Публикувахте от Veselin Jelev в Петък, 17 април 2020 г.  

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още