Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Весислава Танчева: За първи път започва процедура, която може да стигне до реално разследване на делата „Пеевски“

Мрежата

Весислава Танчева: За първи път започва процедура, която може да стигне до реално разследване на делата „Пеевски“

Весислава Танчева: За първи път започва процедура, която може да стигне до реално разследване на делата Пеевски - Tribune.bg
Снимка:

От профила във Фейсбук на Весислава Танчева, експерт по политически комуникации

Специализираната прокуратура започна проверка срещу Делян Пеевски.

Да, да, знам, че звучи като виц, но не - съвсем наистина е! 

Става дума за проверка по материали, изпратени в СпП от ГДБОП, които пък реагираха на сигнал на БОЕЦ от 10.01.2022 година.

В сигнала повтаряме съдържанието на предишни 7 сигнала, пращани до Прокуратурата и КПКОНПИ в последните 5 години: от неясния произход на парите, с които Пеевски от беден собственик на Опел се превърна в медиен могул, до средствата, с които са купени имотите, продадени в началото на тази година на някакъв ММА треньор.

Досега всички тези сигнали бяха пренебрегвани с клишето „няма данни за извършени престъпления“- твърдение, което правителството на САЩ очевидно не споделя, предвид наложените на Пеевски санкции по закона „Магнитски“.

Сега, за първи път откак и БОЕЦ, и СпП съществуваме, започва процедура, която може да стигне до реално разследване на делата „Пеевски“.

Ето какво трябва да се случи, дори и Гешев и Маджарова да не искат:

1. СпП официално да обяви, че започва проверка;

2. СпП да поиска от Парламента да свали имунитета на Пеевски;

3. Парламентът да го направи;

4. СпП да започне досъдебно производство срещу Пеевски и да възложи необходимите процесуални действия на МВР-ГДБОП, ДАНС, НАП и който още прецени, че трябва;

5. Съответните институции да проведат съвестно разследване по сигнала на БОЕЦ, което включва разпити на Пеевски и всички лица, изброени в сигнала;

6. Повдигане на обвинение и налагане на мярка за неотклонение.  

Впрочем, горните 6 точки биха били доказателство за бездействие на Гешев в качеството му на шеф на Специализираната прокуратура и главен прокурор. Това до какво води - ще видим.  


Коментари (7)

Факт! Гошо Боеца - човекът на Цв. Василев. Конфликт на интереси!
24.01.2022 19:43 / Отговор
Що бре, Иван Костов не е ли човек на Мустака? Парите на Пеевски вероятно са от майка му, бивш шеф на тотото при Илия Павлов.. Парите на Костов сигурно са от фондацията на жена му. Разбира се и от наемите, които Цветан Василев е плащал на щерка му...
24.01.2022 21:38
ФАКТ! А Весислава Танчева - човек на Капитал! Отново конфликт на интереси!
24.01.2022 19:46 / Отговор
Тъй се! А кога ще проверят колко плаща Цецо Василев на Гошо Тъпото,време е за сигнал?
24.01.2022 21:10 / Отговор
attropo О,тази е *света вода*, а *БОЕЦ ООД* - представителство на Оня на земята!Докога такива морални отрепки ще ни занимават с мисловните си полюции?На кой господар служиш,моме?!?
24.01.2022 22:51 / Отговор
attropo Я маце,да си спомним къде лекуваха твойто невинно момче-крадец от Видин,обрал партийната каса,когато се разболя от *виросот*?Май веднага в Софето,на специален режим?Ех,мастии-помияри,само едно голямо слонско л... може да ви запуши устите!
24.01.2022 22:58 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още