Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Защо всеки ден група експерти трябва да учат един, макар и важен, шофьор на самолет, на изборно право?

Мрежата

Защо всеки ден група експерти трябва да учат един, макар и важен, шофьор на самолет, на изборно право?

Снимка:

От профила във Фейсбук на фотографа и телевизионен продуцент Виктор Димчев

Не разбирам защо всеки ден някаква група експерти - кметове на малки населени места, общински кметове, а днес и членове на ЦИК, трябва да учат един, макар и важен, шофьор на самолет, на изборно право.                                                                                                              

Да, мили другарю Радев, всяка промяна в изборите, тяхното провеждане, изборния кодекс и всичко, всичко останало по тема избори, без значение колко е иновативно и точно в кой електронен вестник го е прочела съпругата, вицепрезидентката или партийния ви лидер, трябва задължително да мине през Парламента, при това без значение колко пъти и по какъв начин питате експертите за това.

Фюзелаж, елерони, рул, центроплан - това е вашата сфера на компетенция, президенте. Стойте си там, излагате се.

Обущарите да си гледат обувките, шофьорите - превозните средства, юристите - правото.                                                                                                                

                                                                                                                                          


Коментари (9)

Надблюдател Ами за да го дават по телевизиите , и всеки път да се набира за "фактор", от който сякаш нещо зависи! Останалато разчита да го направят сервилните медии!
08.01.2021 12:35 / Отговор
Димчев ти на това Парламент ли му казваш, това е една сбирщина от некадърници, които са си хунта, като почнеш от председателката, минеш през Симеонов, Каракачанов, Марешки. Противоречиви законодателство, да не говорим за Изборния кодекс. А Президентът е стратегически лидер, номер едно в света сред завършили чужденци в САЩ. Така, че по- кротко, много книги е прочел, знае много езици, има много умения, за разлика от шофьора на джипката, който ни кара под дъното.
08.01.2021 13:30 / Отговор
Ама Вие маѝ си вярвате или се опитвате да маниполирате хората. Поведението му е ясно от началото до сега е нито държавническо или нито пък достоѝно,а за мене„сбирщина от некъдърници“са БСП, начело с Гечев и придворните им като Ѝончева,80% дебили ит.н.вземете си оправете партията защото драстично намалява справка Пловдивската орг. и други а квалификациите Ви запазете за комунистите руски подлоги.
08.01.2021 13:45
. . . Верно е , твърди се ,че даже знаел устава и на други езици! Затова ли, щото е много "начетен", още от първия ден демонстрира ,че "книгата" Конституция абсолютно нищо не значи за него!
08.01.2021 13:49
сега пък някой каза на троловете, че само плюене по Борисов не е продуктивно и трябва да пускат положителни коментари за Радев и стана още по-нелепо.
08.01.2021 15:55
Точно и ясно Дано да го разбере ама надали
08.01.2021 13:31 / Отговор
Пацо Всичко това е PR-технология на Парашутиста, като всички тези "дребни фигури по места" ще казват гордо : "Президентът се консултира и с мен!"
Хитър е като хлебарка - като я настъпиш и разтриеш с крак, тя се прави на размазана...
08.01.2021 13:52 / Отговор
Z Може и да греша (ама едва ли), но правомощията на президента май се ограничават до това да определи датата за изборите. За да се докопа до някаква публичност, може би, той реши да се прави на началник и главен организатор на изборите. Привика сумати народ да се консултира и образова по въпросите за изборите, а за тези хора това най-вероятно е загубено време. Не помня друг президент до сега да е действал толкова хаотично по простия въпрос с датата за изборите. Вярно е, че пандемията е нов фактор, но той касае детайли от самото провеждане на изборите, който детайли не са грижа на президента. Това, което трябваше да направи, в името на добрия тон и добрите практики до сега, е да събере лидерите на партиите и да чуе мнението им за датата за изборите. Толкова! А той се развихрил - всеки ден срещи и безмислени разговори по въпроси, които са в компетенцията или на правителството или на парламента. Накой да му каже, че отново става смешен!
08.01.2021 22:26 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още