Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Виктор Димчев: Седем въпросителни защо има нещо параноично в тази вълна протести

Мрежата

Виктор Димчев: Седем въпросителни защо има нещо параноично в тази вълна протести

Снимка:

От Фейсбук профила на фотографа и тв продуцент Виктор Димчев

Седем въпросителни защо има нещо параноично в тази вълна протести.

1. Иска се оставка на Парламента, избори веднага и едновременно с това се протестира за начина, по който „управляващите“ ще проведат изборите. Че нали ако едно НС се саморазпусне веднага, изборите ще се проведат по сегашното законодателство? Може би президентът Радев чрез служебното правителство, което така или иначе ще провежда изборите, ще промени изборното законодателство с юмрук в ръка?

2. Иска се оставка на премиера, незабавно разследване, арест, съд, затвор, както и на останалите мутри, мафията вън, след 11 години, в края на поредния мандат, месеци преди редовните избори. Обаче тъй като... (виж 3)

3. Иска се оставката на главния прокурор, незабавно. Че как да се случи разследването на корупция на премиера, като няма да има кой да го разследва? Може би някой храбър районен прокурор ще надигне глава, докато изберат новия главен прокурор, и ще започне да разследва по медиите кой какво е нарушил из законите, от страна на мафията и премиера? А кой ще разследва действията и зависимостите на самия главен прокурор, когато Парламент, премиер и той самият са подали оставки?

4. Иска се оставката на изпълнителния директор на БНТ, защото медията не отразява правилно събитията в страната и тъне в корупция и беззаконие. Останалите директори в БНТ, защото има още десетина, също ли да ги махаме или само като махнем един, журналистиката там ще потръгне, че и в други медии също?

5. Иска се радикалност, настойчивост и гигантизъм, само се чака хората да се върнат от морето, за да въстанем всички велико и народно. Обаче по морето хората отдавна не са толкова много, а протестът продължава да намалява, понастоящем до размера на няколко автобуса хора. Може би да окупираме централните гари в София и директно да пренасочваме пристигащите към 3-те символични блокади през 500 метра на един булевард в града?

6. Искат се промени на имена на улици и площади, оставки и назначения, граждански контрол, прозрачност пред площада, народен съд на виновните, законови промени, изборни промени, конституционни промени, промени на системата, измитане и изчистване. Кому ли е нужно да е толкова чисто от политически смазани противници и недоволни охулени съграждани? И как да бъдат честни изборите при тези обстоятелства, ако бъдат реализирани?

7. Иска се рестарт на държавата. Предлагат го няколко незабележими привременни приятелско-финансови кръга в гръмки имена, премиер, но от преди 26 години със счупена от падане ръка, министър, участвал за последните 7 години в две правителства на мафията, борец срещу мафията, преминал през партии и кабинети на знойни мъжкари, низвергнат свещеник с шарени одежди, дългогодишен политически ПР, пък и съдържател на сайт за фалшиви новини, син на придворен скулптор, член на ловния личен съвет на последния соц диктатор, адвокат, който в началото на месеца иска нова Конституция, а в края хвърля ковчези и умряла риба срещу идеята за такава, летец, назначен за началник, началник на бъдещата си жена-началник, после станал най-голям началник в държавата, само за да поиска ново начало и рестарта на държавата, чиято глава е. Та те ще донесат промяната? И тя ще дойде с шепа пенсионирани генерали и един пенсиониран почетен председател, на когото разчитаме да катурне мутрите, за да качим принца на бял кон, който да демонтира модела и него самия?     

                                 


Коментари (2)

Дама 8. Искат нещо като дървено желязо.... мутрите от Дубай и Сърбия и придворният им президент!!!
01.09.2020 13:05 / Отговор
Гражданин Няма какво да им се каже на тези протестъри, те си вярват, че нещата ще се получат, както те са решили и друго мнение не може да има. Доста заблудени и наивни хора има в нашият народ, те ще си счупят главата пак, но и останалите трябва да търпим последствията от глупостта им. Заради подобни глупави провали, доста хора после решават да напуснат България, но според протестиращите само политиците са виновни. Никакъв смислен разговор не може да се води с хора окачващи бесилки по улиците и отправящи закани за незаконна разправа с опоненти, когато стигнели до властта.
01.09.2020 22:19 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още