Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Пародия: Петков „мислил”, че цената ще е еквивалентна... Нямаше ли да е по-ниска?

Мрежата

Пародия: Петков „мислил”, че цената ще е еквивалентна... Нямаше ли да е по-ниска?

Пародия: Петков мислил, че цената ще е еквивалентна... Нямаше ли да е по-ниска? - Tribune.bg
Снимка:

Виктория Георгиева, журналист

Кирил Петков в момента по Нова: "Аз мисля, че цената на газа ще бъде еквивалентна (на тази на Газпром). Би трябвало да стане еквивалентна."

Е, какво се случи с гарантирано по-ниската цена, за която и той, и Лена, допреди часове тръбяха, че е постигната. Пародия.

Петков дори не може да гарантира, че ще е сходна, той "мислил", разбирате ли.

Ивелин Василев, журналист

Напълно съгласен съм с Кирил Петков, че до 8 месеца бивши управляващи ще влязат в затвора. Скоро настоящите ще подадат оставка.

Любомир Талев, историк

Освен всичко останало (реваншизъм, озлобление,  неистов стремеж към физическа разправа с опозицията), това твърдение показва фрапантно непознаване на сроковете, етапите и процедурите, по които се развива наказателният процес у нас. Административният процес в България е най-бързият в ЕС и въпреки това за да мине едно дело през двете инстанции, на които в момента се гледат този тип дела, минава около година. За разлика от административния, наказателният процес е много по-формален (така и трябва, защото в него са заложени много по-сериозни права на подсъдимия), има досъдебна и съдебна фази, а съдебната задължително се развива на три инстанции, с възможност касационната (третата) инстанция да връща делото на въззивната (втората) инстанция за повторно разглеждане, с което инстанциите на практика стават пет.

 Няма начин дело с висока фактическа и правна сложност, каквито са делата за корупция срещу министри, да приключи за осем месеца, освен в нищожната като вероятност хипотеза обвиняемият да се признае за виновен и да сключи споразумение с прокуратурата. Недопустимо е ръководителят на изпълнителната власт в държавата да не познава подобни основни положения.

Освен всичко друго това поставя и въпроса какво точно правят 17-те премиерски съветници, на които плащаме заплатите, и защо никой от тях не е предупредил Премиера Кирил Петков (ПКП) да не се излага по този начин.

Твърдението на ПКП, че бил запознат с хода на разследванията в Европейската прокуратура, пък повдига въпроса на какво основание председател на изпълнителната власт получава информация за разследване от компетенцията на независимата власт и кой точно от въпросната структура е отговорен за противозаконното нарушаване на следствената тайна. Отговорът на този последен въпрос, предполагам, би трябвало живо да интересува ръководителя на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши, която следва задължително да бъде сезирана с него.

Николай Бареков, журналист, бивш евродепутат

“Извънредно” интервю на Простото по Нова баджак ТВ. Извънредно, защото се крие от медиите и се появява като Орешарски из ъгли и задни входове по телевизиите.

Дебелата Берта Лора: “Левски е шампион!????? (всъщност, не е, а е носител на Купата). Вие фен на спорта ли сте?” Пита го за начало Берта.

ПростотоКире отговаря: “В момента гледам спорта да се движи.”

После Киро Петков отново лъже и маже: “Цената на газта, която купих ДИРЕКТНО от американска фирма, е колкото на Газпром”, а ужким беше по-евтина в пъти. (Еуглена по-рано сутринта каза в друг тв курник, че щяла да е “по-ниска с 3-4 пъти”!) “Директно от американска фирма” е същото като да каже “директно от Газпром”. Не са намесени САЩ. Ходило е Простото на частна екскурзия с държавни пари до Щатите да прави бизнес с частници.

“Истината е, че се справяме”, пак отчаяно, нагло и фалцетно лъже Киро Лъжеца. Цената на газа сега се вдигала с 15%, но юни спрямо април щяла да падне. А спрямо май? Всички цени ще се вдигат към небесата, ясно е като бял ден. Народът ще плаща с живота си некадърността на днешните кукли на конци на власт.

“До 6-8 месеца щял да вкарва всички в затвора”. Заявява го премиерът ни от името... на Европейската прокуратура. Кьовеши дали знае, че работи на подчинение на българския премиер? Ако не знае, да види сега как Киро Петков издава обвинения от кокошарника, пише присъди и вкарва в затвора от нейно име. Това е нечуван абсурд, наглост и брутално погазване на принципа на разделението на властите.

Безнадеждно е положението. Отчаяни приказки на отчаян и напълно неадекватен човек на власт. Дано санитарите от Курило го чакат с метадон и швепс пред курника на Нова и Лора. Киро хич не е добре, шмърка яко сняг, губи контрол човекът. Жална ни майка!

Виктор Димчев, режисьор

Тяхната газ, нашата газ, Кирил Петков знае къде и кога корабите с газ ще пристанат. Договорът е директно с американска компания, договорен от него самия.

Мисли, че цената на газа ще бъде еквивалентна (на тази на Газпром). Би трябвало да стане еквивалентна.

На юни цената на газа пада от тази на април, но през май ще е по-висока. За юни ще видим, тогава ще пристанат двата кораба.

Помоли зрителите да се успокоят, а хората леко да се успокоят. Много прилича на сеанс с Кашпировски.

Преразказва скандала с аудиозаписа с превозвачите, като цитира сам себе си напълно неточно.

Имало група за сваляне на правителството, финансирана от някакви енергийни босове.

За 6-8 месеца ще вкара в затвора бившите управляващи. Европрокуратурата ще съдейства. Знае срещу кого са делата и докъде са стигнали.

Разбрал се с азерите, чул се с гърците, уточнил коя компания какво да купи и къде. Уж правителства, пък всъщност частни компании.

И нашият най-добър salesman, мистър Петков.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети