Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Вили Лилков: Ако революционният оптимизъм на ДП на САЩ не се поукроти, Норман Томас ще се окаже прав...

Мрежата

Вили Лилков: Ако революционният оптимизъм на ДП на САЩ не се поукроти, Норман Томас ще се окаже прав...

Вили Лилков: Ако революционният оптимизъм на ДП на САЩ не се поукроти, Норман Томас ще се окаже прав... - Tribune.bg
Снимка:

От профила във Фейсбук на Вили Лилков, професор - доктор на науките - катедра „Физика“ към  Минно-Геоложки Университет „Св. Иван Рилски“              

След участието си в изборите за президент на САЩ през 1944 г. Норман Томас, кандидат на Социалистическата партия и неин председател, казва следното: „Американският народ никога съзнателно няма да приеме социализма, но под името либерализъм ще приеме всяка част от социалистическата програма, докато САЩ се превърне в социалистическа държава, без да се усети, как това се е случило. Аз не виждам смисъл да поставям повече своята кандидатура от Социалистическата партия на президенстките избори, тъй като Демократическата партия на САЩ напълно е приела нашата платформа.“

Дано думите му да не са пророчески, но ако революционният оптимизъм, който е обхванал част от елита на ДП на САЩ, не се поукроти, както и изключителното му желание да налага със сила спорните си ценности, Норман Томас ще се окаже прав!                                                                                                                                                                                                            

                                                                                                                                                          


Коментари (2)

кесо Опасенията на проф. Лилков са напълно реални и опасността от олевяването на Америка не може да бъде предотвратена от умерените, прагматични и разумни нови обитатели на Белия дом, двойката Байдън - Харис. В последните 10 години ДП все повече се превръща в класическа необолшевишка екстремистка организация и Байдън ще има огромни проблеми именно с влиятелното и агресивно ултралевичарско крило вътре в своята партия, което при това има и огромна поддръжка сред избирателите. Идиотските предложения на това крило за някакви нови "революционни" промени в половата /дженъдра де/инициализация още в самото начало на мандата говорят красноречиво какви жестоки битки предстоят на Байдън и Харис срещу необолшевишките кръгове в ДП.
21.01.2021 14:22 / Отговор
Татулова За всеобщо и даже всемирно съжаление казаното от Норман Томас вече е в минало време! Дано не се окажат верни и пророческите думи за организирана съпротива срещу американската либерална демокрация, която не е нищо по-различно от диктатура на малцинствата, а американската мечта да стане "всички бели в Европа"!
21.01.2021 15:59 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още