Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Властта разпраща до телевизиите списъци с имена на анализатори, които не бива да бъдат канени

Мрежата

Властта разпраща до телевизиите списъци с имена на анализатори, които не бива да бъдат канени

Властта разпраща до телевизиите списъци с имена на анализатори, които не бива да бъдат канени - Tribune.bg
Снимка:

В основните телевизии са изпратени списъци с имената на политолози, анализатори и журналисти, които не бива да бъдат канени като коментатори на обществено-политическата ситуация в държавата, пише  Епицентър. бг.

В някои от телевизиите това е станало директно по каналите на правителството към медиите, в други - чрез подставени лица, които са уведомили тв началниците за новата медийна политика на управляващите.

Списъкът визира критиците на Петков, Василев, Бориславова и "Продължаваме промяната".

Вероятно към тях ще бъдат приложени и репресивни мерки, които всяка държава има в арсенала си, когато става дума за критици на властта.

Посочени сте като "главните врагове на системата",  са казали за Епицентър.бг продуценти на публицистични предавания, притеснени от новата ситуация.

„Това напомня най-мракобесните времена на тоталитаризма, когато властта запушваше устата на инакомислещите в опитите да си осигури медиен комфорт.

Някои от телевизиите са категорични, че няма да се подчинят на новите "правила", които са в крещящо противоречие с журналистическите практики и етики, други обаче, които зависят от управляващите, ще бъдат принудени да преклонят глава”, посочват от медията.

 

 


Топ новини

виж още
Актуална тема