Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Водач на Петков и Василев обвини в корупция кмет от ИК на Радев (ЗАПИС)

Мрежата

Водач на Петков и Василев обвини в корупция кмет от ИК на Радев (ЗАПИС)

Снимка:

Водачът на листата за народни представители в Софийска област от формацията на Петков и Василев, Александър Дунчев обяви кмета на Самоков Владимир Георгиев за корумпиран. Това стана по време на среща с жители от общината на която присъства и самият Кирил Петков. Припомняме, че Георгиев е част от инициативния комитет издигнал  кандидатурата на Илияна Йотова и Румен Радев за президент и вицепрезидент. Това не попречи, обаче на водачът на листата на ПП да обяви пред жителите на Самоков, че отдавна се е заел с кмета им и е подал редица сигнали срещу него.

„Нашият офис е тук, да ни гледа кметът, да се страхува и да вижда какви хора са се изправили срещу него. Ние сме го започнали отдавна“, заявява  Дунчев пред жителите на Самоков. Пред тях той обобщава, че разследването срещу Владимир Георгиев е започнало много отдавна и то е във връзка с имотни измами. „Ако проверите в интернет ще видите, че нашият екип го е разследвал за това как се нагласят пазарните оценки“, продължава водачът за Самоков на Кирил Петков и Асен Василев.

По думите му има заведени редица преписки срещу сделките на кмета на Самоков и то в районен, окръжен и върховен съд , както и до прокуратурата в Самоков, но години нямало никакво развитие.

„С 20,30 институции бяхме в  жестока битка. Получавах потвърждение от служители, че съм разкрил  имотната схема, но не смеят да направят нищо, защото са зависими от кмета и от цялата политическа администрация. Почнали сме го кмета и общината, знаем кои са служителите, които правят схемите“, завършва Дунчев.

Интересното в случая е, че Румен Радев не веднъж е посещавал Самоков и се е срещал лично с кмета на общината. Кандидат-президентът, който иначе Петков и Василев подкрепят и с негова помощ стартираха политическата си кариера е давал многократно за пример за добро управление кмета Владимир Георгиев.  


Топ новини

виж още

Актуална тема