Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Волен Сидеров: Искрен Веселинов е лъжец – твърди, че „Атака“ не фигурира в името на ОП

Мрежата

Волен Сидеров: Искрен Веселинов е лъжец – твърди, че „Атака“ не фигурира в името на ОП

Снимка:

Волен Сидеров заяви, че Искрен Веселинов е лъжец заради твърдението му, че Атака не фигурира в регистрацията на коалицията на ОП. Изказването лидерът на Атака прави в интервю за „24 часа“, в което посочва още, че бившите му партньори са опасни за управлението.

"Искрен Веселинов, за когото чувам, че сега иска да бъде зам.-председател на Народното събрание на мястото на Явор Нотев, казва следната лъжа. Не употребявам остра, а точната дума - лъжа, и го наричам лъжец. Искрен Веселинов е лъжец. Казвам го ясно, отговорно, с всички перспективи да се съдим. На въпрос на журналистка  по повод моята теза, че името на АТАКА и на останалите две партии седят зад името на парламентарната група, той отговаря, цитирам: „Това не е вярно. Може да се провери, АТАКА никога не е фигурирала в името!”

И сега показваме два документа: първо, Коалиционно споразумение между НФСБ, АТАКА и ВМРО за създаване на коалиция. С тази коалиция ние участвахме в президентските и парламентарните избори. В член 16 на това споразумение се казва, най-вече за парламентарните избори: „В 44-ото народно събрание коалицията ще участва с обща парламентарна група с наименование „Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО”. Е, как да не фигурира името АТАКА?! Тук са подписите на тримата.

Той не е осведомен - не е прочел основополагащия документ на коалицията ви, или умишлено заблуждава?

ВМРО и НФСБ, особено сдружени в злобата си срещу мен, са опасни за управлението на държавата.

Чакам ясна позиция на ГЕРБ дали продължава да смята АТАКА за свой партньор. Иначе аз не съществувам. Мен ме няма. Искрен Веселинов ми направи дилийт. Аз как да подкрепям?

След като Каракачанов и Симеонов - двама лидери, са казали, че АТАКА не съществува, ГЕРБ да каже: “Да, те са прави, АТАКА не съществува.” Искам да го чуя това. Иначе излиза, че аз нещо се натискам. Не се натискам за нищо", заявява Сидеров.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още