Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Волгин: Които са забравили как изглеждаха медиите у нас преди 1989 г., да гледат Си Ен Ен

Мрежата

Волгин: Които са забравили как изглеждаха медиите у нас преди 1989 г., да гледат Си Ен Ен

Волгин: Които са забравили как изглеждаха медиите у нас преди 1989 г., да гледат Си Ен Ен - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на журналиста Петър Волгин

Всички, които са забравили или изобщо нямат спомен как изглеждаха медиите у нас преди 1989 г., задължително трябва да гледат Си Ен Ен. Имам предвид начина, по който тази телевизия отразява конгресите на Демократическата и на Републиканската партии. Демократите са отразявани така все едно са небесни ангели.

Според журналистите и анализаторите в Си Ен Ен Джо Байдън е Спасителят на страната. И на света. Точно така медиите у нас говореха за конгресите на компартията и за другаря Тодор Живков. Когато пък биваше отразявано важно събитие от капиталистическия свят, то винаги биваше представяно в крайно негативна светлина.

По абсолютно същия начин днес медии като Си Ен Ен говорят за републиканците. За тази телевизия Тръмп е символ на абсолютното зло.

Някой може да каже, че Си Ен не е официоз в буквалния смисъл на думата. Да, в буквалния смисъл не е. Само че телевизии като тази и вестници като "Ню Йорк Таймс" дълго време се приемаха като истина от последна инстанция. Те бяха ако не буквално, то в символен план "правилните" медии. Защото чрез тях говореше либералният елит. Там се говореше политически коректно. И затова ги четяха и гледаха.

Особено в страни като България. За повечето наши либерали видяното по Си Ен Ен или прочетеното в "Ню Йорк Таймс" е като библейски текст за религиозен фанатик. Не подлежи на оспорване. Абсолютна истина е. Много е наивно да мислим, че след като от 30 години в България няма "комунизъм", сме се освободили от фанатизма и едноплановото мислене.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (6)

ВОЛГИН, ТИ ЗАЩО ГЛЕДАШ CNN? ГЛЕДАЙ RUSSIA TODAY-ВСЕ ЕДНО Е 1917-ЛЮБИМАТА ВИ ГОДИНА.
30.08.2020 22:23 / Отговор
Шахо Маааргарина Иска да каже, че ако дойде на власт Отходното трио, то "всеки петък" насила ще гледаме само CNN, точно както си беше по комунистическо.
31.08.2020 12:49
Всъщност... Макар и отявлен русофил, Волгин е прав за Си Ен Ен. Нагледно - истерията на демократите относно расизма; разрушиха си историята и оскверниха паметта на исторически личности, строители на САЩ.
30.08.2020 23:52 / Отговор
кесо На казаното от Волгата няма как да се възрази. Медиите в Америка все повече залитат от ляво-либерано, левичарско до чисто ксомунистическо поведение. Те не само одобряват залитането на Демократическата партия в крайно ляво, но и насърчават поддръжката на демократите за анархо-комунистическите изстъпления разразили се в Америка след смъртта на чернокожия престъпник-наркоман в началото на юли. Напоследък дори консервативната Фокс нюз започва да променя своя медиен профил. Ако не знаеш, че това са американски медии можеш спокойно да ги сбъркаш с пропагандистките медии на Путин в Русия.
Единственото необикновено в цялата ситуация е, че това го казва Волгата. Впрочем Огнян Минчев също от известно време говори за тези нещо в своите коментари.
31.08.2020 11:55 / Отговор
Шахо Маааргарина Иска да каже, че ако дойде на власт Отходното трио, то "всеки петък" насила ще гледаме само CNN, точно както си беше по комунистическо.
31.08.2020 12:48
ГОШО МАСТИКАТА АЗ 1300 ГОДИНИ ГИ ЛУМБАРИМ ПУМИЯРИТЕ И СТИГНАХМЕ ДО... ГЕРАЦИТЕ :)
ТИ ЗА 30 ГОДИНИ ИСКАШ ДА СТАНАТ Човеци?!
Я СЕ ОЩИПИ, ДА СЕ СЪБУДИШ :)
01.09.2020 11:09 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети