Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Връзката здраве-икономика: Може да отворите Банско и Слънчака, ама няма нито един англичанин да ви стъпи

Мрежата

Връзката здраве-икономика: Може да отворите Банско и Слънчака, ама няма нито един англичанин да ви стъпи

Снимка:

Постът е на Невяна Евгениева, която живее в Холандия

Икономика и за дъмис:

Всяка държава предприема мерки, за да предотврати претоварването на болничния капацитет. Неконтролируемо разпространение на вируса не е вариант. Това би струвало неизмеримо повече животи, включително на млади хора и ще срине икономиката дългосрочно.

България (и Холандия) са предприели доста по-хлабави мерки в сравнение с другите страни. При вас и нас са отворени магазини, няма забрани за излизане, доста офиси работят. Какво повече предлагате?

Не всички икономически щети (ще) са резултат от мерките, предприети в отделна държава. Вие може да отворите Банско и Слънчака, ама няма нито един англичанин да ви стъпи, защото няма как да дойде.

Холандия е парализирана, въпреки липсата на вътрешни ограничения, защото е експортна държава, а границите са запечатани. Шведската икономика също е свързана с европейската и ще последва рецесията. Тоест голяма част от бъдещите икономически щети ще са резултат от мерките, предприети в Европа и света. Ето защо не можете да противопоставяте икономическите щети на спасените животи.

И накрая, изследванията на реакцията на американските щати по време на испанския грип показват, че онези, които взимат бързи и строги мерки, имат по-малко смъртни случаи и се възстановяват по-добре икономически след кризата.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още