Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Време за арест на Хаджигенов и Ко. за престъпления срещу републиката по чл. 107 НК, раздел III „Диверсия и вредителство“

Мрежата

Време за арест на Хаджигенов и Ко. за престъпления срещу републиката по чл. 107 НК, раздел III „Диверсия и вредителство“

Снимка:

От Фейсбук профила на археолога Георги Сенгалевич

Шепа терористи са блокирали автомагистрала "Марица" при ГКПП Капитан Андреево, а полицията бездейства! България рискува да се забърка в международен скандал, и от фактор на стабилност да се превърне в абсолютно неуправляема територия.

Едно е да блокираш три кръстовища в София, съвсем друго - един от най-важните транспортни коридори на Европа, от който зависят сума ти икономики! Време е прокуратурата най-накрая да се задейства, да повдигне обвинение по чл. 107 НК и да арестува Хаджигенов и Ко. за престъпления срещу републиката от раздел III "Диверсия и вредителство": престъпления, които въздействат пряко върху икономическата база на страната, като чрез това въздействие в крайна сметка се цели да се дестабилизира политическата власт в страната.

Член 107 от Наказателния кодекс гласи, че "Който с цел да отслаби властта или да й създаде затруднения разстройва или подравя промишлеността, ТРАНСПОРТА, селското стопанство, паричната и кредитната система, други стопански отрасли или отделни стопански предприятия, като използува държавни учреждения, стопански предприятия или обществени организации, като възпрепятствува тяхната дейност, или като не изпълнява възложените му важни стопански задачи, се наказва за вредителство с лишаване от свобода от три до десет години, а в особено тежки случаи - с лишаване от свобода от пет до петнадесет години".  


Коментари (8)

Ами... Не трябва ли Адвокатската колегия да се самосезира
05.08.2020 09:32 / Отговор
Павлова За ЧИИ К.. Тоест хатър да го прави адвокатурата
05.08.2020 11:13
кесо Само не превръщайте тия жалки червени клоуни в "мъченици". Те точно това искат, да предизвикат арести и да се изкарат "репресирани" от "управляващата тирания".
05.08.2020 10:16 / Отговор
Бай Гроздан Именно! Те сами ще си окачат въжето на шията и то така, че никой не само няма да може, а и няма да иска да ги спаси! На печелившите – честито!
05.08.2020 11:50
Иво Време е арест на всички лентяи дето са легнали из пътищата и се правят на протестиращи!Да им лепнат в досиетата по една хулиганска проява, а някои от тях вече може да имат разкрасени досиета с предишни/а присъди/а!Арест и за тримата другари!
05.08.2020 14:49 / Отговор
Пссст! Пссст! Мунчо - ВЪН! ༼✪ل͜✪༽ᕗ Импийчмънт за Льотчика!
05.08.2020 20:45 / Отговор
Славена Маринова Хора, нямате ли Уши и Очи. Как можете да искате да Ви управляват неграмотни и духовно бедни хора.
Всички трябва да сме на площадите.
06.08.2020 11:43 / Отговор
ех Славена,ех граматико... Искаме да не ни управляват,затова не протестираме.Чякаме редовните избори,които не са толкова далече във времето.Граматиката ти е яка!
06.08.2020 13:14

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още