Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Временен министър с временен мандат пенсионира изключителен експерт

Мрежата

Временен министър с временен мандат пенсионира изключителен експерт

Временен министър с временен мандат пенсионира изключителен експерт - Tribune.bg
Снимка:

От профила във Фейсбук на Димитър Стоянов, експерт към политическия кабинет на бившия вицепремиер Екатерина Захариева по правосъдната реформа

Министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров е освободил проф. Тодор Кантарджиев с мотив за навършване на пенсионна възраст.

Критерият пенсионна възраст обаче не винаги се прилага по един и същи начин от министър Кацаров. Например при назначаването на проф. Мира Кожухарова за негов водещ съветник.

Двоен стандарт или целенасочена атака срещу един от основните дейци на НОЩ, които през последната една година положиха нечовешки усилия, за да прекарат България през пандемията?

Проф. Кантарджиев е бил на челната линия не само в ситуацията с COVID-19. Той беше там и по време на грипните епидемии и пандемията от свински грип, епидемията от морбили и други избухващи заразни заболявания.

Изключителен експерт, който не заслужава подобно отношение - да бъде изпратен на пенсия ей така заради решението на един временен министър с временен мандат, чиято основна задача е да организира избори. Например да подсигури необходимото количество ксерокси в болничните секции за размножаване на документи.

А пък да не напомням, че Стойчо Кацаров си назначи парламентарен секретар, който да организира връзките на министъра с Народното събрание... във време, когато няма действащо Народно събрание.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Одобрявате ли острия тон на Румен Радев към представителите на ПП/ДБ във връзка със скандалния запис и втория мандат?
Покажи резултати Скрий резултати