Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Вучев: Старите коли, заедно с битовото отопление, са най-големите замърсители в града ни

Мрежата

Вучев: Старите коли, заедно с битовото отопление, са най-големите замърсители в града ни

Вучев: Старите коли, заедно с битовото отопление, са най-големите замърсители в града ни - Tribune.bg
Снимка:

Димитър Вучев – общински съветник, Фейсбук

Последната политическа кампания ясно показа, че екологията, и в частност темата с въздуха, е сред ключовите, които ангажират общественото внимание.

За мен представената в общественото пространство идея за по-висока данъчна тежест за автомобилите, които замърсяват повече, е дори закъсняла, тъй като старите коли, заедно с битовото отопление, са най-големите замърсители в града ни. Принципът “замърсителят плаща” е този, който следва да бъде налаган от едно дясноцентристко управление, противно на социалистическия похват за споделена равна тежест при финансирането на зелените политики.

Тъй като винаги съм държал да съм честен и обективен, за мен пропуск от нашата страна е недостатъчното лансиране на тази теза. Убеден, че тя щеше да донесе още повече гласове от дясномислещите хора в София. И в момента, когато дебатът вече е на дневен ред, критика за предложението ни по същество няма. Недоволството е заради начина, по който го комуникираме и заради това, че не наблегнахме на идеята по-рано.

Надявам се, че все по-често данъчните стимули ще се превърнат в основен инструмент за общината за подобряване на живота на софиянци.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати