Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Янев запали Фейсбук война: ДБ му отговарят, ИК на Радев му благодарят

Мрежата

Янев запали Фейсбук война: ДБ му отговарят, ИК на Радев му благодарят

Янев запали Фейсбук война: ДБ му отговарят, ИК на Радев му благодарят - Tribune.bg
Снимка:

Стефан Янев няма да подава оставка, критикува колегите си от МС

Радан Кънев, евродепутат от ДБ

Не, г-н Янев.

С цялото ми уважение към Вас и голяма част от работата Ви като премиер, казвам го съвсем искрено и без грам ирония, България не може да има “проевропейски позиции”, а още по-малко - да ги няма.

България е част от европейската позиция. И то - важна част, защото сме на 200 км от войната, не от “операцията”. Заемането на откровено не-европейски (което значи и не-български) позиции от българския военен министър е огромен риск за националната ни сигурност.

Цецка Бачкова, ДСБ

България няма нужда да “демонстрира” проевропейска позиция, министър Янев!

България е пълноправен член на ЕС и трябва да я отстоява!

Петър Волгин, журналист

Стефан Янев не просто е един от малкото смислени български политици днес. Той е един от много малкото представители на управляващия елит, които защитават интересите не на Украйна, САЩ, ЕС или Русия, а българските национални интереси. Вероятно тъкмо затова искат да го махнат. И тъкмо затова искат да сложат на мястото му някоя интелектуална и морална амеба. Последните дни разбрахме, че има доста такива. В България по принцип можещите и мислещите хора не се ценят. У нас ценят послушните, угодните, подмазвачите и лакеите. Точно тези успяват. У нас успяват тези, които пълзят. В момента, в който някой покаже, че е личност  със собствено мнение, следва изчегъртване. А като гледам състояние на света, навсякъде другаде е така. Светът се напълни с безгръбначни и безлични премиери и президенти, които се ослушват като страхливи зайци, и се оглеждат в очакване  послушно да изпълнят поредната заповед от глобалните началници. Ако това може да ни бъде утешение, не само политическият елит в България е съставен основно от нефелни хора. По цял свят е така.

И все пак, много се надявам, че за доброто на собствената ни страна Стефан Янев ще остане министър на отбраната.

Владимир Танев, журналист

Който иска оставката на Янев, работи за мутрите.

Аз не!

Теодор Славев, Български институт за правни инициативи

Стефан Янев пуснал статус преди малко, че нямало нужда да заемаме “проевропейска” позиция.

Без него националната сигурност е заплашена.

Креслото му го искали външни сили.

Не знам какво им става на тия, като усетят малко от властта. Чак такава безпардонност е прекалена.

Кире да си намира нов военен министър.

Венци Мицов

Министър Стефан Янев отказа да подаде оставка.

“Никой не ми е искал оставката, те искаха само напускаща операция” - каза още министъра.

В кратко експозе той уточни, че през Първата и особено през Втората световна операция е имало подобни операции, но те не са довели до оперативна оперативност, сама по себе си, взета като такава.

“Операцията по искането на моята операция не е никаква операция” - допълни още министъра на отбранителните операции в специално оперативно комюнике, написано и на руски, за да не обидим Путин и това да е пагубно за нас като оператори.

Асен Григоров, журналист

Стефан Янев се опитва да свали правителството. „България няма нужда да демонстрира проруска, проамериканска или проевропейска позиция“. Това е най-мекия цитат от дълъг, абсурден и доста объркан пост на все още българския министър на отбраната. Обвинява всички в нещо, освен себе си. Оставка няма да дава. Ще чака да му я вземат по „съответните процедури“ и щял да следи кой как гласува в парламента. Една мина в това правителство се самообезвреди, а според мен се готвеше за по-големи „подвизи“. Да видим какво има да става.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати