Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Явор Дачков: Протестите се маргинализираха до гротеска, а Дионисий ги приключва като състоятелна гражданска активност

Мрежата

Явор Дачков: Протестите се маргинализираха до гротеска, а Дионисий ги приключва като състоятелна гражданска активност

Снимка:

"Това е абсурд, а не протест", пише Дачков

От Фейсбук профилът на журналиста Явор Дачков:

Протестите се маргинализираха до пародия и гротеска, а ежедневното присъствие на Дионисий, който е един от говорителите им ги приключва в моите очи като състоятелна гражданска активност. Това е абсурд, а не протест. Снощи Дионисий каза на хората пред БНТ да се разпределят по всички входове на телевизията, за да може все някоя групичка да се срещне с Бойко Василев и да го попитат защо не им дава трибуна. В същото време Арман Бабикян беше гост в "Панорама". Преди три години Дионисий бе отстранен от Св. Синод на БПЦ като предстоятел на "Св.Александър Невски", заради сериозни канонични нарушения. Той е със запрещение да служи, а срещу него тече църковен процес. Дионисий е един от авторите на схемата с продажбата на архонтски титли от преди години. Това са несъществуващи духовни звания, които бяха продавани на богати бизнесмени със спорна репутация и откровени мутри, чрез измислен ритуал, който се провеждаше в избрани храмове. Дионисий и някои епископи продаваха арконтски титли за по 400 и 800 хиляди евро едната на бизнесмени като Чомбе и Слави Бинев. Преди 13 години Дионисий защитаваше интересите на Васил Божков - Черепа като външен експерт в комисията по култура в Народното събрание, която обсъждаше Закона за културно-историческото наследство. Днес Дионисий е един от говорителите на протестите, които се провеждат под мотото "Мутри, вън".

Малко по-късно журналистът допълни информацията с още един пост, в който пише:

Дионисий "посвещава" в архонтство с измислен от него ритуал, който струва на между 400 и 800 хиляди евро   


Коментари (5)

Жанет Дионисий е СРАМ И ГРЯХ за българската църква, която го е оставила като свободен алкохолик да СКВЕРНИ християнската вяра ! Този палячо е крайно време да го прибере ПСИХИАТРИЯТА , да не си пропуска лекарствата и ДА ГО ДЪРЖАТ НА ВЕРИГИ !!! И е крайно време църквата да се РАЗГРАНИЧИ ПУБЛИЧНО от този ОСВЕРИПЯЛ ДЯВОЛ , който в момента е за смях и отвращение!
17.10.2020 12:21 / Отговор
Гротеската Дионисий... И да му прибере църковните одежди, които скверни по площадите!
17.10.2020 15:23
stefan С благодарност към господин Дачков, искрено. Няколко пъти опитвам да опиша падението на Дионисий, но не успявам. Нямам този език и богата култура. Неминуемо зазвучавам маняшки и препържвам мисълта, като по този начин я обезценявам. Благодаря.
18.10.2020 10:39 / Отговор
Ина Този човек не трябва да се показва публично с църковни одежди, не може поведението му да намеква за каквато и да е връзка с БПС. Не съм наясно дали такава злоупотреба с несъществуващ църковен сан е подсъдна. При всички случаи, намирам, че БПС трябва нещо да предприеме.
18.10.2020 20:45 / Отговор
Ина Имах предвид БПЦ, Православната ни Църква, но се чудя дали случайно обърках буквите в съкращението, или когато става дума за станностите на протестите, в ума ми неволно доминират написаните от мен горе букви.
18.10.2020 20:52 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още