Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Явор Дачков: Умнокрасивата политическа употреба на трагедията, сполетяла Милен Цветков, е възмутителна

Мрежата

Явор Дачков: Умнокрасивата политическа употреба на трагедията, сполетяла Милен Цветков, е възмутителна

Снимка:

Явор Дачков, Фейсбук

Умнокрасивата политическа употреба на трагедията, сполетяла Милен Цветков, е възмутителна. На всичкото отгоре и неориентирана, защото налива вода в мелницата на Иван Гешев, който със сигурност ще приложи цялата строгост на закона, особено в контекста на Миню Стайков и Винпром "Карнобат".

В последните 24 часа по повод на тази трагедия се изписаха ужасни глупости, плод на евтина сантиментална самовлюбеност на авторите. Нещо, което със сигурност би потресло Милен, който имаше здраво чувство за истината и я търсеше в работата си и според силите си. Безобразните обобщения и прочие заготовки, които някои хора започват да бълват като автомати за клишета при всеки повод, нямат нищо общо с конкретните случаи, а просто паразитират върху чуждите трагедии или обществени проблеми.

Надявам се, че убиецът на Милен ще получи справедливо наказание. Чувал съм от много различни и достоверни източници, че майка му Десислава Пешева-Николова е свестен, работлив и почтен човек. Мисля, че омразата, която се лее срещу нея в този момент, с нищо не помага на справедливостта. Напротив.

Колкото до пролетарските обобщения за богатите с парите, които мачкат бедните и онеправданите, си мисля, че точно те са нещото, което би изкарало от обувките журналиста Милен Цветков. Проблемът с младежите, които забиват в наркотици поради това, че виждат свят, лишен от смисъл, е много по-дълбок и сериозен от класовото обяснение и макаренковия подход.

Не е до педагогика и всеки, който има подобна трагедия вкъщи, знае това. Не може да се съдят с лека ръка хората без да се знае какво е вътре в едно семейство или в един дом. А още по-сериозен е въпросът, че смъртта не пита, а връхлита внезапно. Търсенето на прозаични обяснения за нейните причини е изтощително за проследяване във Фейсбук. Особено в тези пасхални дни, посветени на победата над нея.  


Коментари (2)

Искра Почтени хора, пренебрегващи децата за сметка на кариерата си има много. Идва момент и последиците от избора им ги застигат. Аз пък не съм съгласна, хора които са имали право на избор - да купят мощна кола на сина си, да му дадат ключовете, синът да се надруса и да кара като идиот, безхаберните приятели които не са го спрели, да отнемат живота на човек, който е напълно невинен. Да се откажем от съд и човешко възмездие и да се оставим на провидението. Това ли предлагате, г-н Дачков?
22.04.2020 16:42 / Отговор
Психолог Много удобно е сега, когато Милен го няма, да му приписваме думи и мисли. Щял да се възмути от това, нямало да приеме онова, щял да подходи към нещата с чувство за хумор. Едва ли има човек, който АМА НАИСТИНА да няма нищо против да е в ковчег, при това при положение, че до преди секунди си е ходел съвсем жив и здрав по земята. Едва ли има баща, който би се съгласил с това. Така че, хайде баста с глупавите разсъждения за това, кое прави едно дете престъпник и как трябва да съчувстваме на убийците. Такава вина се плаща до живот - за предпочитане е голяма част от нея да е в затвора!
22.04.2020 18:40 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още