Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. „Йесмените“ и Операция „България на колене“

Мрежата

„Йесмените“ и Операция „България на колене“

д-р Борислав Цеков, Център за нова Европа

Странен е възторгът сред управляващата върхушка в Скопие след българските избори. Очевидно подсказан от чужди фактори, които вече са взели решение вместо България и сега ще го внедряват чрез своята българска агентура. Та, в Скопие вече привиждат сигурно съставяне на правителство в България, при това с конкретен премиер, с конкретен външен министър, че даже и разясняват обстойно „новата българска позиция за Македония“, която дори ние в България не знаем нито на обществено, нито на експертно, нито на политико-институционално ниво.

Очевидно операция „България на колене“ е в ход. А родните „йесмени“ - нови и стари - които са колаборационисти в тази операция, се готвят послушно да изпълнят чуждото задание и да приемат безусловно всички претенции на Скопие към нашата национална история, идентичност и достойнство. Естествено, всичко това ще бъде опаковано в инфантилни приказки за икономика, самолетни билети, обмен на студентски бригади и ученици, предназначени за масовия електорален лапнишаран.

Ако това се случи - вечен позор за националните предатели!

Но, в крайна сметка всеки народ заслужава съдбата си. Поради тези, да ги наречем вежливо, специфики на българската политическа върхушка през десетилетията, та до днес, България е единствената държава на Балканите, която никога не е съумявала да брани адекватно своите национални интереси и затова винаги е била губеща. За разлика от Сърбия, Гърция, Румъния (не споменавам Турция, са сила от друг мащаб).  


Топ новини

виж още

Актуална тема