Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Юлиан Попов: Лозунгът на Манолова е “Ами, ъъъ, ще видим”

Мрежата

Юлиан Попов: Лозунгът на Манолова е “Ами, ъъъ, ще видим”

Юлиан Попов: Лозунгът на Манолова е Ами, ъъъ, ще видим - Tribune.bg
Снимка:

Юлиан Попов – писател и журналист, бивш министър на околната среда и водите

Причиних си мъката да гледам Беновска да води дебат между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова по Канал 3. С кой акъл са се съгласили да водят дебат там, при това по време на Софийския маратон (тежък гаф от страна на всички), не мога да си обясня.

Изслушах 30 минути и заключението ми е тревожно - дебат няма. Причината е просто, че Мая Манолова не е в състояние да каже каквото и да било. София има нужда от сериозен дебат, от сблъсък, има нужда от критики, основани на конкретен анализ, но също и на предложения, конкретни алтернативни предложения.

Вместо това “дебатът” тече така: ЙФ: Ще купя тролей; ММ: Ти не знаеш как да купиш тролей. ЙФ: Ще посадя дърво; ММ: Ти не можеш да посадиш дърво. ЙФ: Ще измета тротоара; ММ: Ще питам гражданите.

Не можа дори да каже една дума за това какво би направила за въздуха. А има какво. Това не е алтернатива, не е критика, не предложение за работа, не е нищо. Това което пиша не е в защита на Йорданка Фандъкова, а в защита на София. София има нужда от сериозен политически дебат и той няма как да се състои, когато вторият по популярност кандидат просто претака едно и също “ами не може така”.

Тук огромна критика пред софиянци и пред собствените си избиратели търпи БСП. (Колкото и да им е странно на някои хора, познавам доста хора от тази партия, почтени и амбициозни хора.) Как можахте да се натресете с кандидат, който (а) отслабва партията ви и (б) не знае абсолютно нищо за работата, за която кандидатства. Изслушайте този дебат, поправете ме, кажете поне едно нещо, ако ще да е неправилно или грешно, което вашият кандидат предлага. Нищо. Буквално нищо. Лозунгът и е “Ами, ъъъ, ще видим”.

Намираме се в момент, в който на София ѝ предстои промяна, завой и издигане. Трагедия е в такъв момент БСП да не издигне сериозен партиен кандидат, който да предложи нещо.

Този ми коментар няма нищо общо с мои партийни или лични пристрастия, каквито естествено имам.


Коментари (1)

$$$$ А на Фандъка кой е - 50 % , нали или е станал по-висок ?
15.10.2019 09:04 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети