Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Юлияна Методиева: Проституиращата журналистика понамирисва отдалеч

Мрежата

Юлияна Методиева: Проституиращата журналистика понамирисва отдалеч

Снимка:

От Фейсбук профила на Юлияна Методиева

Проституиращата журналистика понамирисва отдалеч. По тялото на продажните текстове личат милувките на различните й потребители. Довчера критик на Румен Радев, днес му изпълняваш оратория от Бах. Проститутките в Амстердам имат синдикат, който защитава правата им. Правилно. Всяка професионална група трябва да си има такъв. СБЖ и Комисията по журналистическа етика обаче са нехайни. Нещо като лежерна мама, на която й е все едно дали момчето й се люби с платени жени. Общественото мнение е такава лежерна мама и не му пука кой на кого и защо плаща.

Анри Кулев е направил поредната си безмилостна карикатура. Мандатите и властта. На него всяка сатирична рисунка му е супер готина. Защото е талантлив и не му се спича физиономията като види друг успешен рисувач. За разлика от политиците. Като ги гледа човек из телевизионните студия, все има чувството че някой им е изял закуската. Или, че има стомашни проблеми, язва, или нещо друго. Пиер Лакост написа преди време забележителната книга „Болните, които ни управляват“. Гъмжеше от примери като този как язвата на Чърчил и прогнилата жлъчка на Сталин са оказали фатално въздействие на конференцията в Ялта. Е, България плати и за жлъчката и за язвата на "големите" като остана по силата на решенията им за 45 години в пазвата на Съветския съюз.

Познайте как ще опишат днес медиите-куртизанки /не/случващото се с преговорите за кабинет. Ще напишат според кеша от донора, или от ситуационния чорбаджия. Едните ще сочат с пръст ДБ, другите Корнелия Нинова, трети ще пращат в ада болния Слави Трифонов. Както казах, платената любов винаги личи.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още