Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. За тия, които непрекъснато търсят приликите с протеста в Беларус - открийте някои разлики

Мрежата

За тия, които непрекъснато търсят приликите с протеста в Беларус - открийте някои разлики

Снимка:

Десислава Йованович, Фейсбук

За тия, които непрекъснато търсят приликите с протеста в Беларус - открийте някои разлики. Как се държат 300 000 само в Минск, и 300 в София.

***

Беларуският протест - когато протестиращите си свалят обувките като се качват на пейките, заемат само половината от пътя, преминават на червено, регулират движението, събират след себе си боклука - и своя, и чуждия.

***

Родните протестиращи непрестанно вандалстват, цапат, чупят, и нападат всеки, който не одобрява среднощните им набези. Спестете си етикетите - вече ги зная.

***

В Беларус народът се вдигна след мащабна манипулация на изборите и пълното му лишаване от избор през последните 26 години, и на практика задържането на страната на ниво СССР.

В България виждам да търчат с вдигнат юмрук начело на протеста костинбродската афераджийка и наследниците на тези, дето криеха чувалите през 90-те.

***

В Беларус арестуваните са над 7000 - и участници в мирните акции, и журналисти, и просто преминаващи хора. Жени, тийнейджъри, младежи, мъже. Държани в нечовешки условия, пребивани, потрошени, изнасилвани с палки, унижавани, лишени от медицинска помощ. Близките им се скитат между арестите да разберат къде са. Стотици изчезнали без вест. Потвърдена е вече смъртта на няколко човека, убити от ОМОН.

В България ореваха света, че полицията била виновна, че не им пазела несъгласувания среднощен купон.  


Коментари (3)

Късогледството. Срам ни е, гневни сме, погнусени сме от "нашите" гамени и вандали, позволили да ги водят за носа тъмни платени субекти!
21.08.2020 20:24 / Отговор
кесо Авторката е права разбира се, но дори самото сравняване на беларуските протестиращи с нашите разлигавени самозабравили се гаменчета е обидна.
22.08.2020 09:38 / Отговор
Майна Тук протестиращите са предимно безделници и хомосексуалисти
22.08.2020 12:53 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още