Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Захариева: На 25 април 2005 г. България подписа един от най-важните документи в най-новата си история

Мрежата

Захариева: На 25 април 2005 г. България подписа един от най-важните документи в най-новата си история

Снимка:

Министърът на външните работи в оставка Екатерина Захариева, Фейсбук

На 25 април 2005 г. България подписа един от най-важните документи в най-новата си история - Договора за присъединяването ни към Европейския съюз, по силата на който на 1 януари 2007 г. страната ни, заедно с Румъния, стана член на организацията.

През изминалите 16 години България измина пълноценен път като част от европейското семейство. Активен член сме и гласът ни се чува. Реализирахме първото си председателство на Съвета на ЕС с голям успех, за което и до днес получаваме признание от европейските ни партньори. Заложихме и ясни приоритети за задълбочаване на интеграцията на страната ни в ЕС с приемането ни в „чакалнята“ на Еврозоната.

Със съвместни усилия и солидарност между държавите-членки очертахме пътя за излизане на Съюза и държавите-членки от кризата, предизвикана от глобалната пандемия, което ще бъде приоритет през следващите години. Радвам се, че българите продължават да бъдат сред най-големите еврооптимисти в ЕС - почти 60 на сто от сънародниците ни, което ни нарежда на седмо място сред останалите държави-членки. Това е и най-голямото доказателство, че членството в ЕС е успех за всички нас.

 

На 25 април 2005 г. България подписа един от най-важните документи в най-новата си история - Договора за...

Публикувахте от Екатерина Захариева в Неделя, 25 април 2021 г.  

Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още