Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Захариева: Пожелавам на България и света повече хора като Боян Петров

Мрежата

Захариева: Пожелавам на България и света повече хора като Боян Петров

Захариева: Пожелавам на България и света повече хора като Боян Петров - Tribune.bg
Снимка:

Боян изкачваше върхове в планините, изкачи връх и в дипломацията, заяви още министърът на външните работи

„Като човек, който обича планината и е бил най-високо само на 5500 метра, не мога да си представя какво е да предизвикаш себе си и да покоряваш върхове, отвъд човешките възможности. Пожелавам не само на България, но и на света повече хора като Боян Петров. Боян приживе беше почти легенда“, написа във Фейсбук министърът на външните работи Екатерина Захариева.

„Това се доказа и в процеса по организирането на неговото издирване. Случиха се събития, които бяха прецедент, никой не вярваше, че могат да станат. Всяка врата се отваряше само със споменаването на името Боян.

Организира се експедиция, която мисля, че е първата изобщо в световната история за издирване на алпинист, тя помогна и за разрешаването на дипломатическите отношения между две държави! Боян изкачваше върхове в планините, изкачи връх и в дипломацията. Съпругата му Радослава е един от най-силните хора, които познавам“, сподели още тя.

Захариева обеща: „Следващата книга, която ще прочета е “Убийството невъзможно” от Райнхолд Меснер, посветена на алпиниста Боян Петров“. Книгата бе представена на 7 февруари, когато е рожденият ден на българския алпинист.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Какво е отношението ви към готвения ротационен кабинет на ГЕРБ/СДС – ПП/ДБ?
Покажи резултати Скрий резултати