Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Заради субсидиите: Младежкият лидер на БСП в Благоевград е уволнена от „Позитано“ 20

Мрежата

Заради субсидиите: Младежкият лидер на БСП в Благоевград е уволнена от „Позитано“ 20

Заради субсидиите: Младежкият лидер на БСП в Благоевград е уволнена от Позитано 20 - Tribune.bg
Снимка:

Червената партийна лидерка Корнелия Нинова взе решение да напълни партийната хазна от платените щатове в централата

Младежкият лидер на БСП в Благоевград Ваня Маникатева бе уволнена от „Позитано“ №20. Тя стана жертва заради орязаната партийна субсидия, която свали партийните приходи от 11 на 1 лв. на гласоподавател, дал вота си за съответната партия на последните избори, пише struma.bg.

Червената партийна лидерка Корнелия Нинова взе решение да напълни партийната хазна от платените щатове в централата, като започна от многото т.нар. сътрудници, сред които е и Маникатева. Спестените заплати ще формират сериозно приходно перо, защото трудовото възнаграждение на тази категория партийни другари с платени длъжности е около 1000 лв. на човек.

Липсата на заплата обаче не би трябвало да се отрази сериозно на ангажиментите на Маникатева, защото тя съвместява достатъчно много партийни постове. Същата е заместник-председател на младежката организация на партията, член на Националния съвет в София, областен лидер на БСП-младежи, секретар на Националното младежко ръководство на БСП, член на пленума на БСП – Благоевград, член на партийното бюро, член на областния съвет на БСП – Благоевград и делегат на конференцията на БСП. Не е ясно с какво точно съдържание, ангажименти и работа са изпълнени множеството помпозни длъжности, но ако се вземат резултатите от изборите през последните години в Благоевград, те едва ли са много.

Извън всичко друго, Маникатева е и вечен кандидат за различни изборни и назначаеми длъжности. На последните местни избори през 2015 г. тя беше втора в кандидатсъветническата листа на БСП за Благоевград, но преференциите я изпратиха на незавидната последна позиция от 8-те кандидат-съветници, които получиха преференциален вот. Маникатева получи 7,97%, равняващи се на 65 гласа. Резултатът ѝ бе повече от скромен, като се има предвид, че Милан Богдански стана съветник със 760 преференции, Антон Асиски – с 218, а Гергана Янчева – със 135. Повече гласове от младежката лидерка на червените получи дори Валери Миленков, който намери място в листата като член на коалиционен партньор.

Ваня Маникатева бе и кандидат за депутат от БСП – Благоевград на парламентарните избори през 2017 г., а същата година името ѝ се обсъждаше като заместник на избрания от БСП областен управител Валери Сарандев. Тази година пък дори бе номинирана на общинска конференция на БСП като един от кандидат-депутатите на благоевградските червени за евродепутат, наред с Елена Йончева, Кирил Добрев, Кристиан Вигенин, Петър Корумбашев и др.

След като не можа да отиде нито в българския, нито в Европейския парламент, сега неуморната дама агитира за себе си да бъде подкрепена като кандидат за общински съветник в Благоевград наесен, което означава, че поне що се отнася до нейното име в проектолистата на БСП, то е сигурно.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети БСП, субсидия

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети