Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Защо ГЕРБ ще бие с много на евроизборите? Заради Елена Йончева и Румен Радев

Мрежата

Защо ГЕРБ ще бие с много на евроизборите? Заради Елена Йончева и Румен Радев

Защо ГЕРБ ще бие с много на евроизборите? Заради Елена Йончева и Румен Радев - Tribune.bg
Снимка:

Ново проучване дава солидна преднина на ГЕРБ пред БСП. На евроизборите ГЕРБ събира 29,9% от гласовете, а БСП – 21,4%, показват данните на „Маркет линкс”. Разликата между двете партии е почти 9 на сто. Анкета на ПИК, в която досега са се включили над 11 000 души, показва още по-голяма дистанция.

Защо ГЕРБ "дърпа" толкова, и то на фона на непрестанните атаки на президента Радев и опозиционната депутатка Елена Йончева?

Отговорът е ясен - "дърпа" именно заради тях, свидетели сме на поразителен антиефект. Хората са отвратени от компромати, недоказани клевети, приказки на едро, инсинуации, зад които прозира лична корист.

Правителството е корумпирано, властта е проядена, ще се боря с мафията, казва Радев, но малцина му вярват, тъй като зад красивите фрази прозира болката по "Грипените".

Боил Банов е ощетил държавата, има сговор на министри, ревва Йончева, но пак малцина ѝ вярват, защото е ясно, че така отклонява вниманието от собственото си обвинение в пране на пари. А и защото аудио кьорфишекът, който вади, веднага бе опроверган с документи и факти - министерство на културата не е спестило въпросните 700 000 лв. неустойка на неизрядната фирма. Напротив - дало я е на съд.

Най-обидно и жалко в целия сюжет е, че славната столетна партия на социалистите е превърната в заложник на истериите на две комплексирани дами с проблемно минало. Цял конгрес стана на крака по команда да аплодира подсъдимата Йончева...

Какво означава това? Къде е уважението към независимата съдебна система, към прокуратурата? Къде е зачитането на закона? А ако утре съдът докаже обвиненията към Елена - какъв извод трябва да си направим за този "конгрес" и за тези делегати?

Социалистическата идея е взета на концесия от синята приватизаторка Корнелия Нинова, бившия натовски генерал Румен Радев - лобист за шведска марка военни изтребители, и бившата любовница на лидера на партията Сергей Станишев, която сега търси реванш. 

Електоратът инстинктивно усеща подмяната, заразата. Ще става още по-зле за червените, ако навреме не се отърсят от пагубната сянка на троицата.

Не ГЕРБ печели, БСП сами се бият. 

Не ГЕРБ управлява перфектно, БСП им подарява победата служебно. 

Корнелия Нинова и Елена Йончева са мечтаната опозиция за Бойко Борисов, но са вредни за системните нрави в българската политика.

Автор: Недялко Недялков 


Коментари (1)

Кирил Хората да не са сляпи виждат добрите дела на ГЕРБ спрямо хората
31.01.2019 13:26 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати