Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Защо никой не протестира, че английските „джентълмени“ поругаха националния ни химн?

Мрежата

Защо никой не протестира, че английските „джентълмени“ поругаха националния ни химн?

Защо никой не протестира, че английските джентълмени поругаха националния ни химн? - Tribune.bg
Снимка:

Тези високи моралисти изпочупиха заведения в София и си тръгнаха безнаказано

Източник: Дебати

След евроквалификацията между България и Англия в понеделник, настъпи време разделно за българския футбол. Дали е за добро, или не, предстои да разберем. Една друга тема обаче зае основно място в повечето спортни издания в България и Европа – расизмът. Всички скочиха срещу България, особено медиите на Острова. Започнаха да валят какви ли не обидни епитети срещу страната ни. Да, грозната проява на 20-ина голобради лумпена не бива да остава безнаказана и те не би трябвало повече да помиришат стадион. Но да олицетворяваш цялата държава с тези примати не е справедливо. И тук идва въпросът за английските фенове. Тези „джентълмени”, които насред София си позволиха да освиркват и оскверняват националния химн на България. Защо налудничавият премиер на Великобритания Борис Джонсън не коментира тяхното поведение, а веднага нападна българите?

Това ли е лицето на поданиците на Нейно Величество Елизабет II? Тези английски фенове, които целия ден преди мача се наливаха с алкохол в центъра на града и се сбиха помежду си, а един от тях прекали с наркотиците и почина. Те ли са пример за европейско поведение? Не мисля.

Английски феновеАнглийски фенове

Тези високи моралисти изпочупиха заведения в София и си тръгнаха безнаказано, пеейки своите песни. Тези мили островитяни си позволиха да заплашват, че ще изпочупят всичко по пътя си, ако не бъдат допуснати пияни на стадиона. Същите тези фенове преди няколко дни показаха „величественото” си поведение и в Прага, трошейки местните бирарии. Всъщност, редки са случаите, в които пътуващите английски фенове не са проявили своята смиреност и благ нрав.

Такива гледки имаше в София след запоите на изисканите английски гостиТакива гледки имаше в София след запоите на изисканите английски гости

Същото важи и за „безценните” английски туристи, които впечатляват с „изисканото” си поведение по заведенията на Слънчев бряг. Затова бих отправил една лична молба: Драги ми албионци, моля ви час по-скоро да излезете от Европейския съюз, за да избивате футболните си (и не само) комплекси в собствената ви родина.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети мач, расизъм

Коментари (1)

ddd Vsu6ton .. to4no tova predstavlqvat evropeiskite cennosti .. taka qe po4ni da misli6 ...
16.10.2019 22:45 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати