Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Защо резолюцията на ЕП за хомосексуалистите не е безобиден и формален акт

Мрежата

Защо резолюцията на ЕП за хомосексуалистите не е безобиден и формален акт

Защо резолюцията на ЕП за хомосексуалистите не е безобиден и формален акт - Tribune.bg
Снимка:

Автор: Виктория Георгиева, „Труд“

Началото на редакцията на биологията започва през далечната 1973 г., когато Американската психиатрична организация (AРА), под силния политически натиск от страна на гей-активизма, гласува за изключване на хомосексуализма от официално установения списък на психиатричните заболявания. Няколко години по-късно изследване на списание „Медицински аспекти на човешката сексуалност“ посочва, че близо 70% от психиатрите не са съгласни да се премахне хомосексуализма от Диагностичния наръчник на болестите (DSM) и категорично продължават смятат, че хомосексуализмът е разстройство.

Според редица психиатри, изваждането на хомосексуализма от списъка на болестите не е обусловено от научни изследвания, а представлява идеологична акция. Този феномен, чрез гласуване да се извади хомосексуализмът от списъка на болестите е получила названието „епистемологичен скандал”, тъй като разрешаването на изцяло научен въпрос чрез гласуване, за историята на науката е единствено по рода си.
Да припомним, че на 18.07.2018, СЗО с единадесетата си ревизия на МКБ (Международна класификация на болестите), решава, че транссексуалността не е психично разстройство и е заличена е от раздела на МКБ с парафилиите, като е въведена нова категория, наречена „джендър несъответствие“. Транссексуализмът, който до този момент е определян като патологично състояние, попадащо в раздела с парафилиите, където е и педофилията... Все още е педофилията. Напълно очаквано решение, тъй като в последните години, определени лобита активно работеха за изваждането на транссексуализма от тази група. Можем да предположим, че с нарастващите темпове и подкрепа, гарантирана на много нива, в бъдеще предстои отново ревизиране на групата на парафилиите.

За съжаление сме стигнали до тази фаза на радикализация, в която вече се водят спорове относно обективната реалност, относно биологията. Фазата, която чистата фактология е обект на спорове, е пресечната точка, след която трудно може да има връщане в нормалното.

В четвъртък, в отговор на нарушения на правата на ЛГБТИ в някои страни от ЕС, по-специално Полша и Унгария, евродепутатите обявиха ЕС за „ЛГБТИ зона на свобода“. Вносител на проекта за резолюцията е германската евродепутатка Тери Райнтке, съпредседателка на специална група в ЕП, посветена на въпросите на ЛГБТИ общността. Тя подчерта, че този документ е само първи етап.

„ЛГБТИ лицата навсякъде в ЕС трябва да се радват на свободата да живеят и публично да показват своята сексуална ориентация и полова идентичност, без да се страхуват от нетърпимост, дискриминация или преследване“, заявиха евродепутатите.

Как гласуваха нашите представители? Против бяха Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков (ВМРО), въздържали се: Асим Адемов, Александър Йорданов, Ева Майдел, Андрей Новаков (ГЕРБ/СДС), за: Радан Кънев (ДБ), Андрей Ковачев (ГЕРБ/СДС), Атидже Алиева-Али, Илхан Кючук и Искра Михайлова (ДПС), Сергей Станишев, Елена Йончева, Петър Витанов, Иво Христов, Цветелина Пенкова (БСП), негласувал: Емил Радев (ГЕРБ/СДС).


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати