Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Засмукани от Космоса: „Спаси София“ вдига коли и спирки във въздуха, за да ремонтира „Раковска“

Мрежата

Засмукани от Космоса: „Спаси София“ вдига коли и спирки във въздуха, за да ремонтира „Раковска“

Засмукани от Космоса: Спаси София вдига коли и спирки във въздуха, за да ремонтира Раковска - Tribune.bg

Летящи коли, кофи за боклук и спирки на градския транспорт, вдигащи се в небето дървета  – това не е филм за извънземни на Спилбърг, а визията на „Спаси София“ за започване на ремонта на столичната улица „Раковска“.

От партията на Борис Бонев предлагат „европейска визия“ на пространството като вдигат във въздуха всички излишните елементи. От клипче, публикувано на фейсбук страницата им се вижда как се стесняват уличните платна, добавят се широки тротоари и велоалеи от двете страни, както и богата зеленина и джобове за контейнери.

„Подобен тип подобрения на градската среда не изискват драматични промени, нито жертви, а просто справедливо разпределяне на пространството“, пишат от партията на Бонев.

Промяната обаче среща отпора на стотици потребители, които питат: „Откъде толкова място?“, „Ще събаряме сградите ли?“, „Как ще зареждат магазините?“ и „Като спре тролея, имате ли представа до къде ще стигне задръстването?“. Оценките на идеите на Бонев варират от „фантастична глупост“ и „в анимация всичко е възможно“ до „На какви наркотици сте в тая група?“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати