Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Застъпник на ЛГБТИ правата: Прегърнете момичето от снимката

Мрежата

Застъпник на ЛГБТИ правата: Прегърнете момичето от снимката

Застъпник на ЛГБТИ правата: Прегърнете момичето от снимката - Tribune.bg

От Фейсбук профила на Симеон Василев

ЛГБТИ общността отново се превърна в най-удобната мишена в започнала предизборна кампания. Вече и „динозаври“ като Янка Такева, председателка на синдиката на учителите, се впускат да се борят срещу измислената джендър идеология в училище.

Щели да я заменят с часове по „защита на отечеството“, което си е чиста проба проруска военна пропаганда. Докато децата по света учат как да дебатират и кодират, г-жа Янка, подкрепена от ясно кого, ще ги връща във военния строй. Защото така се създават лесно възрастни, които не могат да мислят…

Отвсякъде чуваме, че те милеят за децата и защитата им. Къде са Корнелия и Янка, когато тийнейждърите отнемат живота си, защото са неразбрани, тормозени и обиждани в училище? Дали са създали програми за превенция, подкрепа и помощ? Не мисля.

Но тъй като има и светли моменти в това блато, тази седмица моят личен герой е момичето от снимката! Която е имала смелостта в един открито хомофобски град като Пловдив, по време на откриване на предизборна кампания, открито и гордо, да застане с rainbow флага в тълпата. Пред политици, които често се правят, че не виждат този флаг и тази общност.

И за тази снимка се развихри истерия, пак подклаждана от журналисти от БНТ, твърдящи, че това е политика и не им е мястото на тези знамена там, на „светлия български празник“. Не ги чух тези журналисти да се вайкат за шествието с руски знамена, толкова позорно за европейска държава.

П.С. ако някой познава момичето от снимката, да я поздрави и прегърне!


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ПП, ЛГБТИ
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати