Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Журналистиката за политическа употреба захапа стръвта на негодника от Дубай

Мрежата

Журналистиката за политическа употреба захапа стръвта на негодника от Дубай

Снимка:

Юлиана Методиева, Фейсбук

Никак не е случайно, че познавам Севдалина Арнаудова. Тя е приятелка от години на журналистка, която много уважавам и с която доста хора освен мен са работили по проблемите на малцинствата. Историята на семейството на Арнаудова по определен начин е история на същата тази приятелка, и не само на нея. Всички те съпреживяват грижите и тревогите около тежко болната ѝ майка. Да, Севдалина гледа майка си в „луксозния апартамент“, а не я изоставя в старчески дом! Като се поогледам наоколо, малко правят това. По една или друга причина, не непременно безнравствена. Не се сдържах да преглътна „апартаментгейт-а“ на начинаещата „Свободна Европа“. Веднага казах, че това не е журналистика за хората, а журналистика за политическа употреба и цел. Не съм подозирала обаче, че гейтовете с „високите“ цени на апартаментите ще се окажат толкова потенциални за лайкове, посещения, споделяне в социалните мрежи и укрепване на партийните кръгове.

Таргетът на „разследващите“ е до скука изчислен. Той се изчерпва с масовия човек от ляво и от дясно, разбира се. В българското пространство e супер лесно да провокираш омраза към богатия (дали е богата Севдалина Арнаудова ще оставя на съвестта, на който се интересува). Е, евтинията на посланията срещу имащите къщи малко над 300 кв.м. и купени за малко над 300 хиляди, може да се оневини с тежкото наследство от комунизма. Така бяха учени чавдарчетата и пионерчетата, да мразят ония дебелите, с кожусите и с пура в уста (по Христо Смирненски). Няма как пишещите „смели“ разследвания да не знаят, че банките отпускат кредит след като си назначат оценителна комисия, а не защото си братовчед или пиар на някого си. Всеки знае, че тъкмо тази оценителна комисия определя пазарната цена. От друга страна, банката има интерес да отпуска високи кредити, защото това е печалбата ѝ. Все едно дали става дума за Булбанк, Първа инвестиционна или печално осрамената КТБ. В случая на Севдалина Арнаудова е ДСК. Е, и? Те с мъжа ѝ са младо семейство, имат за продажба наследствени апартаменти и т.н. Какъв е проклетият компромат в този случай? Сигурна съм, че гейтовете ще процъфтяват като успешен жанр. Няма нужда от допълнителен труд на журналиста: достатъчно е да бръкне в регистрите, да постави в правилен контекст цифрите и чиста работа! Днес онзи негодник от Дубай им подхвърля стръв и те я захапват. Утре - друго.

Днес е Севдалина Арнаудова заради служебното ѝ положение, вкусна задачка. После ще дойде нова и т.н. Сломяването на репутация на един човек е гордост за колегията. Някога журналистиката се занимаваше с по-значими неща, но днес е анти-герберско време, което споменатият мерзавец от Дубай добре направлява и остойностява. Трима-четирима професори, които обслужват интелектуално кръга на „разследващите“ дават рамо след всяка тяхна простотия. Щом е срещу Борисов, става. Тикат същата тази журналистика да радва читателите си с внушения от преди 10 ноември. И впрочем, хайде да се разберем - никой ли не иска да бъде богат? Ами да си живеем в онова време когато имахме нулеви шансове да получаваме повече от мизерните си заплати!  

 

 


Коментари (8)

Тартаковер Жалко госпожа, много жалко. Вероятно сте били такава през целия си жалък, слугински, раболепен живот, но като виждам снимката Ви, вероятно не Ви остава още толкова. Разбира се никой не знае какви са плановете на Създателя, но все пак е добре да се стремим да не превръщаме живота си в помия. Вероятно обаче, Вие искате да го завършите така както сте го преживяли до този момент. А тази която защитавате с жар, не заслужава уважението на обикновения човек. Добре е да го осъзнаете поне за себе си. Приятна вечер !
08.06.2020 21:28 / Отговор
Отврат! Асоциален злобен тип! Всеки път коментира и хули автора на статият.а
08.06.2020 21:53
Киро Бизона Тараторчо, що не си публикуваш снимката да те видим каква си шамандура? Иначе как ще разберем, че си хубав като чушкопек и почти толкова умен? Па сподели и подробности от твоя живот, който имаш претенции да не е „жалък, слугински, раболепен живот“, нали? Сигурно си роден във Версай, Тараторчо, а не в с. Червен дирник и първи от твоя род с обувки? Пък и сподели на теб колко ти „остава“, а? Що не вземеш една тухла, пък да си я биеш в кухата глава, докато тухлата не стане на червен пипер? Ще направиш услуга на човечеството, не само на българите!
09.06.2020 10:41
Тартаковер Този път ще променя стила си и ще отговоря на "Отврат", под който никнейм вероятно се крие госпожата, с един стих на Висоцки : "Стремилась ввысь душа твоя —
Родишься вновь с мечтою,
Но если жил ты как свинья —
Останешься свиньёю..."

За дървената глава на "Бизона", Висоцки също има подходящ стих:
".. Но если туп, как дерево, — родишься баобабом
И будешь баобабом тыщу лет, пока помрёшь.."

Ето така, без да хабя мозъчни неврони отговорих с чуждите думи на един бард.
09.06.2020 14:23 / Отговор
Киро Бизона Тараторчо, ама за какви „мозъчни неврони“ неврони говориш, като нямаш нито един такъв, ами копи/пействаш чужди мисли? Толкова си вдлъбнат, като детски надуваем басейн! С вода могат да те напълнят! Поне да беше преписал някой френски автор, а ти ни пробутваш руснаци? Ти да не си ватенка бре, Тараторчо? Същите безпочвени претенции и имперско самочувствие! Айде „чемодан-вокзал-Сибир“, избушеняк нещастен!
09.06.2020 20:05
Антон Рано или късно и Васил Божков, и Цветан Василев, и Иво Прокопиев, ще се озоват в съседни килии в Софийски централен затвор! Въпрос на време е!
09.06.2020 17:40 / Отговор
Киро Бизона Ха-ха, агенция ЕЖК ни информира под секрет, че червенобузия клепар Прокопчо няма да го арестуват, ами ще го оставят да се поболее от безсилие, защото всичките му напъни са въздух под налягане! Даже неговите избушеняци се търкаляха на плочника пред президентството, ама военният пенционерин им го набабани четвъртит, като подписа за Гешев! И сега червенобузият чукундур плюе ката ден чрез Разградски Дрисник по правителството, ама нещо не му се връзва никой, освен платените му тролчета! Продължавай да се дереш и да скимтиш, Прокопчо! Накрая сам ще искаш да отидеш в затвора, тъпак такъв!
09.06.2020 20:10
БНР Омраза и само омраза се лее всеки ден от 12+3,но никой не забелязва?Предлагам мандат и за журналистите,не само за политиците.Обществена телевизия,но със зависими журналисти-левичари до мозъка на костите си.Не пропускат да плюят и по главният прокурор.
10.06.2020 00:14 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още