Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Журналистка припомня: „Разследването“ на „Системата ни убива“ е отпреди 10 години

Мрежата

Журналистка припомня: „Разследването“ на „Системата ни убива“ е отпреди 10 години

Снимка:

От Фейсбук профила на журналистката Юлиана Методиева

Що за човеци са жените от Системата ни убива, не разбирам. Доста дълго се занимавам с проблемите на хора с увреждания, но такъв дяволски нагон за политика и публичност на всяка цена не съм виждала!

На факелното си шествие онзи ден, дамата на протеста и лява ръка на Мая Манолова, Вера Иванова, заяви пред медиите: „Шествието е в памет на "децата - жертви на политиката на социалните грижи за извеждане от специализираните домове“. А друга, по-слабо известна майка, също някъде пред нечия неинформирана журналистка, разправяше: "Жестоката истина на тази политика показва, че деца с увреждания се захвърлят в , цитирам, "къщички на ужасите". "От тях никой не се интересува.." Накрая, сценарият на мадам Черна дреха бе включила и отец Йоан(?) да отслужи панихида за загиналите в домове деца...

Да не повярваш как може така да се пускат фейкове!

През 2009 година хелзинкският комитет, където правех тогава списание Обектив, сътвори гранд скандал. Публикувахме стряскащата статистика за брой смърти(238) на деца в домовете. Започнаха съвместни проверки във всички домове за деца с умствени увреждания в страната. Младата ни адвокатка се явяваше по телевизорите, за да обяви нещо невъзможно тогава - завеждането на дело срещу държавното обвинение заради отказа да се разследват тези смъртни случаи! Беше ясно, че сирачетата умират от занемаряване, от лоши грижи, от глад. След няколко години домовете бяха закрити. Младата ни адвокатка залиня и някъде се загуби, но това е друга работа.

Дни преди факелното шествие в социалните мрежи от обкръжението на Мадам Системата ни убива, публикуваха свое, подписано от автор (!) „разследване“ за смъртта на децата от домовете. Бяха преписали почти едно към едно от докладите на  БХК от 2009/2010 г. Внимателно информирах администраторите, че тези факти са публично известни отпреди 10 години. Посочих името на адвокатката, както и че разполагам с медиен архив на грандиозните данни изнесени от правозащитниците. Мигновеният отговор гласеше, нека да  го кажем пак! Отговорих, добре, а истината беше че ми идеше да произнеса неприлични думи.

Съвършено ясно е, че повечето жени от Системата ни убива нямат и минимален праг на етика!  Бързат, ли бързат, да изпълнят задачите на протеста. Май няма кой да каже на вдъхновителката им Мая Манолова, по-кротко с лъжите и с фалшивите новини! Децата, за които тъгувате кресливо от Системата ни убива, са изведени и настанени отдавна другаде, не казвам в по-добра или по-лоша среда. А за мъртвите дечица десет години по-късно да се вадят скелетчетата им от гардероба е направо цинично!  


Коментари (6)

кесо Червените простакеси на Мая Конопа ги убива най-вече собствената им злоба и глупост. Сигур са избирани на червен конкурс по тъпота и злобарство.
29.10.2020 16:53 / Отговор
Ник Г-жо Методиева, моля, сигнализирайте службите за тези явни лъжи и злобно насаждане на паника. Вие имате необходимата компетентност.
29.10.2020 16:57 / Отговор
Z Браво, г-жо Методиева. че изнасяте публично тези факти. Циничното в случая с придворните на Мая Костинбродска е, че ще вдигнат достатъчно шум с лъжите си и ще измамят достатъчно гласоподаватели, за да вкарат Мая в парламента, а може би и няколко от тях самите. Да докопат те депутатските привилегии за един мандат поне, пък след тях и потоп. Гнусна история, рядко гнусна, защото са намесени деца с увреждания. Мая няма никакви задръжки
29.10.2020 22:01 / Отговор
Иван Само един неграмотен или злоумишлено настроен може да твърди,че някой е с политически нагон. Та нали всичко е политика от цените на хляба,лекарствата,дрехи и обувки и всичко.Нали политиците определят размера на ДДС и всички данъци такси.Те създават условията за добър икономически растеж и съответни доходи.Те контролират спазване на законност и ред.
Само един невеж човек може да е аполитичен.
30.10.2020 14:37 / Отговор
Иван Само един неграмотен или злоумишлено настроен може да твърди,че някой е с политически нагон. Та нали всичко е политика от цените на хляба,лекарствата,дрехи и обувки и всичко.Нали политиците определят размера на ДДС и всички данъци такси.Те създават условията за добър икономически растеж и съответни доходи.Те контролират спазване на законност и ред.
Само един невеж човек може да е аполитичен.
30.10.2020 14:38 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още