Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Журналистка сплашвана с изнасилване, Иван Бакалов ѝ се подиграва

Мрежата

Журналистка сплашвана с изнасилване, Иван Бакалов ѝ се подиграва

Журналистка сплашвана с изнасилване, Иван Бакалов ѝ се подиграва - Tribune.bg
Снимка:

Журналистката Илияна Беновска преди няколко дни сигнализира, че е сплашвана с изнасилване.

Водещата изпрати и сигнал до служебния вътрешен министър Бойко Рашков с молба за помощ и закрила, тъй като има заплахи и за живота ѝ, и за този на семейството ѝ.

Срещу Беновска са били отправяни обиди и закани за жестока агресия: „На личния ми телефон, по време на ефир, на 08.05.21 г., получих няколко обаждания от номер 089ххххххх и лице, назовало се Чавдар - със закани да бъда убита аз и децата ми, да лежа в затвора, за да ме изнасилват и прочее. Не записах разговора. Но екипът ми го чу на спикър“, пише Беновска до Рашков.

„Свързвам тази пълна с жестокост агресия с мое участие в 2 поредни заседания, проведени на 7-ми и 10-ти май 2021 г., в НС, на ръководената от Мая Манолова Временната комисия по проверка за установяване на злоупотреби и нарушения при разходването на средства от Министерски съвет, министерствата, държавните органи, държавни предприятия и дружества с повече от 50 на сто държавно участие през последните 10 години.

Като журналист, за установяване на фактите по твърдяното от тях, задавах въпроси на Светослав Божидаров Илчовски - земеделски производител от региона на Северозападна България и на собственика на „Агробел“ Павел Стоименов, по време на изслушването им – данните им ги има в НС при издаване на пропуски за влизане. Освен с тях, за установяване на фактите по твърдяното, влязох в словесни пререкания с г-жа Мая Манолова и членове на посочената комисия“, заявява още Беновска в сигнала си и допълва -„Г-н Рашков, страх ме е да излизам и на мога да си гледам работата и да живея. Не посочвам и адрес по тази причина“.

На фона на заплахите за изнасилване и убийство колегата на Беновска – Иван Бакалов открито ѝ се подигра в публикация в профила си във Фейсбук.

„Как върви драмата с Беновска? Намери ли се смелчагата, който я заплашвал да я изнасили?“

Учудващо е, че традиционните пазители на свободата на словото не защитават един от тях, а употребяват подобен тип грозни „шеги“. Като допълнение и демократичната общност се забавлява с темата. Никой обаче не заслужава подобен вид отношение, без значение от коя страна на журналистиката стои.


 

Автор

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети