Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Zonanews: Новият зам.-министър на енергетиката Ива Петрова - съдружник с дясната ръка на Румен Овчаров

Мрежата

Zonanews: Новият зам.-министър на енергетиката Ива Петрова - съдружник с дясната ръка на Румен Овчаров

Снимка:

Назначената днес за зам.-министър на енергетиката Ива Петрова е била съдружник със скандалната зам.-министърка от тройната коалиция 2006-2009 г. и дясна ръка на Р.Овч - Галина Тошева. След това Тошева оглави БЕХ, но беше уволнена от първото правителство на Борисов през 2010 г., пише „zonanews.bg“.

Новата зам.-министърка Ива Петрова освен това е получател на дяловете на сина на бившата шефка на ДКЕВР - Юлиана Иванова - Фарес Фарис Иванов в 3Би Адвайзъри. Самият  Фарес е известен с това, че когато майка му стана шеф на ДКЕВР, той пое интернет търговията с цигари, какъвто бе нейният бизнес във фирма "Имидж код груп" ЕООД.

Подробност в случая е, че дружеството, което се занимава основно с търговска дейност на хранителни стоки и тютюневи изделия, Иванова е придобила от адвокатката Ангелина Томешкова, която до 2005 година е работила в в адвокатската кантора на бившия главен прокурор Борис Велчев - "Георгиев и Велчев" ООД.   

Ива Петрова е съдружник с дясната ръка на Р.Овч Галина ТошеваИва Петрова е съдружник с дясната ръка на Р.Овч Галина Тошева


Топ новини

виж още

Актуална тема