Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Zonanews: Румен Радев е бил съдружник със скандален съветник на Андрей Луканов

Мрежата

Zonanews: Румен Радев е бил съдружник със скандален съветник на Андрей Луканов

Zonanews: Румен Радев е бил съдружник със скандален съветник на Андрей Луканов - Tribune.bg
Снимка:

Източник: Zonanews

Бойко Рашков днес пусна поредната си 100-процентова лъжа - че Борисов имал банка. Това, че силов вицепремиер се държи вече месеци наред като сътрудник на фейк сайтовете на Бабикян, е срамно. Нещо повече - то показва, че ние като нация почти нямаме никакви защитни сили срещу подобни екземпляри и злодеянията им.

От опит знам, че само истината може да разруши "кралството на кривите огледала" на Рашков и рашковци.

За разлика от него Zonanews изнася само проверена и документално обоснована информация. Поредната подобна много скандална информация е за фирмено участие на днешния президент Румен Радев през 90-те години заедно с един от най-близките съветници на Андрей Луканов. Фирмата е "Калисто-МТА" ООД, а съветникът на Луканов и бивш шеф на "Булгаргаз" през 90-те се казва Петър Събев.

Zonanews.bgZonanews.bg

"Петър Събев, бивш съветник на Андрей Луканов от времето на подписването на Ямбургското споразумение" - така го описва в. "Капитал" в статия от далечната 1995 г.

В друга статия от март 1996 г., същият вестник "Капитал", описва следното за приватизационните апетити на съдружника на Румен Радев - Петър Събев:

"Около приватизационните интереси на групата, близка до ПЧБ, се появява и името на Петър Събев, настоящ изпълнителен директор на "Булгаргаз" ЕАД и бивш съветник на Андрей Луканов. Петър Събев е акционер във фирмата "Мелком" АД, основен кандидат за пазарджишкия мелничен комбинат "Мелор". Пак с участието на Емилиян Димитров и Петър Събев е регистрирана в София "Мелничен комплекс - Варна" АД, с цел приватизацията на варненския мелничен комбинат. Петър Събев е акционер и във фирмата "Родина - Попово-М" АД, приватизирала "Родина - Попово". В борда на директорите на първото дружество участва другият изпълнителен директор на ПЧБ, Емилиян Димитров. Петър Събев от своя страна е участник в твърде много други фирми: "Платан интернешънъл" ООД, "Калисто - МТА" ООД, "Кладмънт" АД, "Метроном - ГВГТ, "Медиел интернешънъл", Шумен - фирма за производство на медицински игли, "Метроном - ПС", "Юнитекс", "Аксис" и др.".

А сега важният въпрос е следният: По каква линия и с чие посредничество и настояване "незначителният" по това време и многократно наказван за нарушения офицер от ВВС Румен Радев се изтипосва като съдружник на един от най-близките хора на Андрей Луканов, зает с подобни знакови и много мащабни приватизации? Радев става съдружник с човек като Петър Събев, който е част от знаковото за газовите батилии и прокарването на руските интереси през 90-те години дружество "Топенерджи" - отново отроче на същия Луканов!

 


Последвайте ни в Google News

 

Автор

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети