Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. Академията за мода присъди наградите Златна игла 2021

Мултимедия

Академията за мода присъди наградите Златна игла 2021

Академията за мода присъди наградите Златна игла 2021 - Tribune.bg
Снимка:

„Мода ще има винаги, защото стремежът към новото и различното е свещено право на всеки човек“, заяви проф. Любомир Стойков

Антон МарковАнтон Марков
Академията за мода с председател проф. Любомир Стойков присъди наградите Златна игла 2021 година. Церемонията по връчването на най-авторитетнoто отличие за мода в България беше както винаги гарнирана с впечатляващ ревю-спектакъл на най-добрите български дизайнери.

С изключително престижната награда „Дизайнер на годината“ бе удостоена Радослава Лазарова. Отличието „Модна къща 2021“ отиде при „Алегра“ с дизайнер Радостина Илиева. Победителите в останалите категории са: Костадин Кръстев – Коко - „Модна фотография“, Елиза Попова отнесе приза за „Моден грим“, а Златна игла за „Най-добър млад дизайнер“ за 2021 година получи Антон Узунов.

Любопитно е, че това е втората „Златна игла“ на Радослава Лазарова (първата й беше връчена преди няколко години за най-добър млад дизайнер), Елиза Попова за втори път става гримьор на годината, а Костадин Кръстев – Коко за трети път е награден със „Златна игла“ в категорията „Модна фотография“.

Антон МарковАнтон Марков

Антон МарковАнтон Марков

Антон МарковАнтон Марков

В своето слово при откриването на вечерта професор Любомир Стойков заяви:

„Тази година посланието на Академията за мода и „Златната игла“ е пределно ясно: българският моден дизайн и българската модна индустрия няма да паднат на колене пред КОВИД пандемията! Като важна част от културата и изкуството, модното творчество надмогва ограниченията и лишенията, защото стилът и красотата никога не се предават. Респект към българските модни творци, които, въпреки жестоката ситуация оцеляват и така допринасят за оцеляването на нашия материален и духовен живот! Мода ще има винаги, защото стремежът към новото и различното е свещено право на всеки човек!“.

Отличените получиха статуетката „Златна игла“, изработена от утвърдения български бижутер Анжело Красини, а председателят на Академията за мода лично удостои със сертификат всеки от победителите. В церемонията участваха досегашните носители на приза „Златна игла“ в различни категории: София Борисова, Ина Асса, Теодора Спасова, Джулия Ангелова и Ивомир Пешев. Диана Митева – изпълнителен директор и член на Управителния съвет на Банка ДСК, и председател на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България връчи на Антон Узунов сертификат за традиционната специална парична награда на банката в категория „Най-добър млад дизайнер“.

Антон МарковАнтон Марков

Антон МарковАнтон Марков

След официалната церемония наградените модни творци имаха свое индивидуално представяне с колекции и артистични пърформанси, подготвени специално за ревю-спектакъла на годишните награди на Академията за мода „Златна игла 2021“. Тази година събитието се отличи и с благотворителна кауза, подпомагаща финансово творческото развитие на студенти по мода и посещение на Седмицата на модата в Милано, инициирана от Академията за мода съвместно с Вероника Стефанова и Костадин Кръстев – Коко. Принцеса Мириам де Унгрия  (миналогодишната победителка в категория „Бижута“) изпрати своя топъл поздрав от Лондон и пожела успех на Академията за мода и нейните годишни награди „Златна игла“. От Лас Вегас, чрез специално видео обръщение, трикратната носителка на „Златна игла“ Албена Александрова емоционално приветства всички отличени и участници в събитието.

Антон МарковАнтон Марков

Антон МарковАнтон Марков

Антон МарковАнтон Марков

Награждаването на най-добрите български модни творци бе предшествано от изискан ревю-спектакъл, по време на който своите най-нови колекции показаха София Борисова, Мила Захариева, Аксел Харди, „Бандерол“, Милена Петрова и „Рошавата гарга“. Официално лице на „Златна игла 2021“ бе топмоделът Вероника Стефанова, а в модните дефилета участваха някои от най-популярните наши манекени: носителките на титлата „Мис България“ Роси Иванова и Габриела Василева, както и Елисавета Стоянова – Гарева, Мадлена Иванова, Никол Предьова, Ивелина Бубова, Десислава Харизанова и др. В шоуто блеснаха популярни артистични и музикални дами като актрисата Саня Борисова (лице на колекцията на новия бранд La Cara Mi EXCLUSIVE by Mila Zaharieva), певицата Цвети Радойчева и др.

Антон МарковАнтон Марков

Антон МарковАнтон Марков

Антон МарковАнтон Марков

Водеща на бляскавото събитие бе Гери Дончева, а сред ВИП гостите се откроиха ярки представители на културата, изкуството, медицината и бизнеса. За грима и прическите се погрижиха екипът от професионални гримьори на Джулия Ангелова и салоните за красота V&A Glamour. Както подобава церемонията по връчването на годишните награди за мода завърши с приятен коктейл, при най-стриктно спазване на противоепидемичните мерки.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати