Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. Академията за мода присъди наградите Златна игла 2021

Мултимедия

Академията за мода присъди наградите Златна игла 2021

Снимка:

„Мода ще има винаги, защото стремежът към новото и различното е свещено право на всеки човек“, заяви проф. Любомир Стойков

Антон МарковАнтон Марков
Академията за мода с председател проф. Любомир Стойков присъди наградите Златна игла 2021 година. Церемонията по връчването на най-авторитетнoто отличие за мода в България беше както винаги гарнирана с впечатляващ ревю-спектакъл на най-добрите български дизайнери.

С изключително престижната награда „Дизайнер на годината“ бе удостоена Радослава Лазарова. Отличието „Модна къща 2021“ отиде при „Алегра“ с дизайнер Радостина Илиева. Победителите в останалите категории са: Костадин Кръстев – Коко - „Модна фотография“, Елиза Попова отнесе приза за „Моден грим“, а Златна игла за „Най-добър млад дизайнер“ за 2021 година получи Антон Узунов.

Любопитно е, че това е втората „Златна игла“ на Радослава Лазарова (първата й беше връчена преди няколко години за най-добър млад дизайнер), Елиза Попова за втори път става гримьор на годината, а Костадин Кръстев – Коко за трети път е награден със „Златна игла“ в категорията „Модна фотография“.

Антон МарковАнтон Марков

Антон МарковАнтон Марков

Антон МарковАнтон Марков

В своето слово при откриването на вечерта професор Любомир Стойков заяви:

„Тази година посланието на Академията за мода и „Златната игла“ е пределно ясно: българският моден дизайн и българската модна индустрия няма да паднат на колене пред КОВИД пандемията! Като важна част от културата и изкуството, модното творчество надмогва ограниченията и лишенията, защото стилът и красотата никога не се предават. Респект към българските модни творци, които, въпреки жестоката ситуация оцеляват и така допринасят за оцеляването на нашия материален и духовен живот! Мода ще има винаги, защото стремежът към новото и различното е свещено право на всеки човек!“.

Отличените получиха статуетката „Златна игла“, изработена от утвърдения български бижутер Анжело Красини, а председателят на Академията за мода лично удостои със сертификат всеки от победителите. В церемонията участваха досегашните носители на приза „Златна игла“ в различни категории: София Борисова, Ина Асса, Теодора Спасова, Джулия Ангелова и Ивомир Пешев. Диана Митева – изпълнителен директор и член на Управителния съвет на Банка ДСК, и председател на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България връчи на Антон Узунов сертификат за традиционната специална парична награда на банката в категория „Най-добър млад дизайнер“.

Антон МарковАнтон Марков

Антон МарковАнтон Марков

След официалната церемония наградените модни творци имаха свое индивидуално представяне с колекции и артистични пърформанси, подготвени специално за ревю-спектакъла на годишните награди на Академията за мода „Златна игла 2021“. Тази година събитието се отличи и с благотворителна кауза, подпомагаща финансово творческото развитие на студенти по мода и посещение на Седмицата на модата в Милано, инициирана от Академията за мода съвместно с Вероника Стефанова и Костадин Кръстев – Коко. Принцеса Мириам де Унгрия  (миналогодишната победителка в категория „Бижута“) изпрати своя топъл поздрав от Лондон и пожела успех на Академията за мода и нейните годишни награди „Златна игла“. От Лас Вегас, чрез специално видео обръщение, трикратната носителка на „Златна игла“ Албена Александрова емоционално приветства всички отличени и участници в събитието.

Антон МарковАнтон Марков

Антон МарковАнтон Марков

Антон МарковАнтон Марков

Награждаването на най-добрите български модни творци бе предшествано от изискан ревю-спектакъл, по време на който своите най-нови колекции показаха София Борисова, Мила Захариева, Аксел Харди, „Бандерол“, Милена Петрова и „Рошавата гарга“. Официално лице на „Златна игла 2021“ бе топмоделът Вероника Стефанова, а в модните дефилета участваха някои от най-популярните наши манекени: носителките на титлата „Мис България“ Роси Иванова и Габриела Василева, както и Елисавета Стоянова – Гарева, Мадлена Иванова, Никол Предьова, Ивелина Бубова, Десислава Харизанова и др. В шоуто блеснаха популярни артистични и музикални дами като актрисата Саня Борисова (лице на колекцията на новия бранд La Cara Mi EXCLUSIVE by Mila Zaharieva), певицата Цвети Радойчева и др.

Антон МарковАнтон Марков

Антон МарковАнтон Марков

Антон МарковАнтон Марков

Водеща на бляскавото събитие бе Гери Дончева, а сред ВИП гостите се откроиха ярки представители на културата, изкуството, медицината и бизнеса. За грима и прическите се погрижиха екипът от професионални гримьори на Джулия Ангелова и салоните за красота V&A Glamour. Както подобава церемонията по връчването на годишните награди за мода завърши с приятен коктейл, при най-стриктно спазване на противоепидемичните мерки.  


Топ новини

виж още

Актуална тема