Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. Десет дни без туристи: Водите на Венеция се избистриха, риби, делфини и лебеди плуват в каналите (СНИМКИ И ВИДЕО)

Мултимедия

Десет дни без туристи: Водите на Венеция се избистриха, риби, делфини и лебеди плуват в каналите (СНИМКИ И ВИДЕО)

Отбелязва се и подобрението на качеството на въздуха

Десет дни след спирането на фестивала във Венеция заради коронавируса, водите в града се избистриха, установяват от кметството.

След налагането на ограничения, за да се спре разпространението на заразата, туристите напуснаха града. Круизните кораби, ресторанти и заведения спират, а водите в залива се избистрят и отново са прозрачни. Птиците и рибите също са се завърнали в лагуната.

"Водата вече е по-бистра, тъй като по каналите има по-малко трафик, което означава, че утайките остават на дъното", заяви говорител на кметството. Това се постига като ефект, защото лодките разбъркват калта и я извеждат на повърхността на водата. Отбелязва се и подобрението на качеството на въздуха.

В социалните мрежи Facebook и Twitter жителите споделят снимки и видеоклипове в акаунти „Чиста Венеция“. Подобни изображения показват делфини в пристанището на Каляри, Сардиния, обикновено изгонени от круизни кораби.

Италия продължава да е силно засегната от коронавируса като броят на смъртните случаи наближава 3000 души. За последните 24 часа са регистрирани 475 смъртни случая, което дори надвишава китайските данни в разгара на болестта в Ухан.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още