Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. Изявление на Румен Радев - 19.08.2023

Мултимедия

Изявление на Румен Радев - 19.08.2023

"Изпълнението на сценария от записите докрай ще има огромна цена за България. Явно кабинетът използва собствените си провали като повод за заграбване на още власт, а Конституцията на България е пречка пред управляващите.

Потвърждава се максимата, че когато държавата е слаба, мафията е силна. А държавата е слаба, защото сегашното управление беше заченато в скандални записи и омерзително съглашателство. Отговорността е напълно размита.
С поведението си властта тласка обществотони към хаос и насилие и руши демократичния консенсус, който е в основата на мирния ни преход и без който няма европейска перспектива за България. Публикуват се черни списъци на граждани и журналисти, притискат се медиите, призовава се към цензура. Овладяват се МВР и службите за опорочаване на изборите и за използването им за користни политически и икономически цели. Лумпенизира се политическият дебат, посяга се на Конституцията и на балансите заложени в нея. На този фон с кого да провеждам Консултативен съвет за национална сигурност? С хората от записите и с техните ортаци от тъмните политически сенки това няма да е от полза за националната ни сигурност.
Българското общество очаква отговори за ролята на Алексей Петров в стъкмяването на коалицията, за поетите към него ангажименти и за това какви високи постове в държавата са му предлагани. От кого и при какви условия?
Страната ни има нужда от обединяване срещу похищението на демокрацията и европейското й бъдеще. 3 март е каузата, която свързва милиони българи в Родината и навсякъде по света, всички сънародници със съвест, с памет и с решимост да живеят в свободна, европейска и суверенна България. Всички хора с достойнство и демократично мислене, милеещи за страната ни, ще кажем „не“ на разграждането на държавните и духовни устои на България.
Вярвам, че няма да допуснем съсипването на държавата, в която живеем и няма да позволим на безотговорни политици да се упражняват върху паметта, честта и бъдещето на децата и Родината ни."

Последвайте ни в Google News

 

Етикети Румен Радев
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати