Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. Казанлък избра „Царица Роза 2021“

Мултимедия

Казанлък избра „Царица Роза 2021“

53-та носителка на престижната титла се казва Александра Хаджихристова

Казанлък избра своята „Царица Роза“. 53-та носителка на престижната титла се казва Александра Хаджихристова. Изборът се проведе на живо, след като миналата година за първи път бе проведен онлайн. Тазгодишната носителка на титлата заяви, че не обича да се гримира и иска да продължи образованието си. Александра завършва Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм. Тя е зодия Риби. Във визитката се определя като добронамерена и позитивна личност. Мечтател, който не губи връзка с реалността, а целенасочено следва и сбъдва мечтите си. Сигурна е, че Казанлък ще остане градът на младостта.

„Царица Роза” тази година беше избрана на необичайно място. Не на пъстра и осветена сцена, а в артистичната атмосфера на залите на Исторически музей „Искра“ и Художествена галерия-Казанлък. 17 момичета, абитуриентки от казанлъшки училища, се бориха за титлата. Първа подгласничка на Александра е Тиара Братованова, а за втора чуждестранното жури избра Ивона Габарова.

Най-красивите абитуриентки на Випуск 2021-ва посочиха представители на посолства на побратимени градове на Казанлък под председателството на посланика на Япония у нас Негово Превъзходителство Нарахира Хироши - посланикът на Алжир у нас Нейно Превъзходителство Латифа Беназза, първият съветник на посланика на Франция в България Жил Курежльонг, аташето по протоколните въпроси в Посолството на Русия в България Надежда Варабьова.

Да участва в конкурса смелост на Александра дали нейните родители.

„По принцип не исках да участвам, защото съм по-скромна и по-срамежлива. Благодаря на моите родители и на моя приятел, че ме подтикнаха да участвам. Нямам голямо самочувствие за себе си като повечето момичета. Скромна и взискателна съм“, сподели Хаджихристева пред NOVA.

Първата „Царица Роза“ е избрана през далечната 1960-а година. С малки прекъсвания изборът се провежда до ден днешен.

„Това е един уникален празник, който наистина се чества от много години. Затова искам и бих помогнала на града да поставим началото на един уникален празник след пандемията. Призовавам гражданите да бъдат по-добри, да се насладим и потопим в празника на розата“, добави Александра.

Както всяка година изборът на Царица на Розата предизвика разнопосочни коментари в мрежата. Появиха се твърдения, че конкурсът е нагласен.

„Хейтът го има навсякъде. Моето семейство обаче е съвсем обикновено - майка ми работи в детска градина, а баща ми е международен шофьор. Нямаме такива възможности, за да си платим конкурса. Просто намериха естествената красота. Радвам се и съм удовлетворена, че я откриха точно в мен“, каза носителката на титлата.

Конкурс-спектакълът „Балът на розата“ премина в три кръга, обогатени с откъси от постановката на Общински театър „Любомир Кабакчиев“ „Мистериите на траките“. Младите момичета дефилираха в спортно-елегантен стил, тракийски облекла и официални вечерни рокли.

Изборът на Александра е част от традиционния празник на Розата. Новата Царица Роза ще води и тазгодишното празнично шествие в централната част на града, събиращо туристи от България и света.

„Поставяме началото на 118-тите Празници на розата в Казанлък. Измина година на трудности, болки, страдания. Нека празникът тази година бъде пречистването, с което да донесем радост и надежда за живот! А животът кипи в младостта. Това е Казанлък!“, заяви кметът на града Галина Стоянова, цитирана от Дарик. Тя благодари за смелостта на всички участнички в красивата надпревара и пожела: „Човек винаги трябва да търси успеха и победата!“.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още