Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. Младите звезди Бисера и Лидия с нова фолклорна песен с модерно звучене и уникален клип ( ВИДЕО)

Мултимедия

Младите звезди Бисера и Лидия с нова фолклорна песен с модерно звучене и уникален клип ( ВИДЕО)

Младите звезди Бисера и Лидия с нова фолклорна песен с модерно звучене и уникален клип. „Рано ми е“ е песен от репертоара на дългодишната солистка на „Мистерията на българските гласове“ Олга Борисова.

Традиционната шопска песен е обработена и е представена по един нов начин от ANP Music Production - Петър Алексиев, Атанас Борисов и Алекс Нушев. В съвременния ритъм на автентичната народна песен се включва и първата цигулка на „Софийски Солисти“ - Стоимен Пеев. Клипът е заснет и монтиран от Радостин Събев – Шошо.

Мистиката на видеото е постигната не само чрез уникалните гласове на Бисера и Лидия, но и чрез модерната визия на двете дами, како и самите места, на които са направени снимките.

Различни кадри са снимани в гората над село Балша. Красивите зелени гори, заснети с дрон са край загадъчното с. Царичина. Има и кадри от емблематичната пещера „Божиите очи“. Черни връх също е част от клипа. В него участва и един от водещите танцьори на ансамбъл „Българе“ Светослав Петков, който е и директор на фолклорния фестивал в Жеравна.

Освен различната визия на Бисера и Лидия, които преминават чрез образите си през древността с невероятните дрехи, препращащи към траките, населявали нашите земи преди хилядолетия, преминават през мистиката на самодивите, непреходната сила, която предават българските носии, загадъчност привнасят и двата прекрасни сокола, които са участници във видеоклипа. Породата на соколите е „Скитник“ (Falco Peregrine Peregrinus). Те са специално обучени за състезания.

Това не е първият голям проект на красивите млади жени. Съвсем наскоро те направиха запис и видеоклип към песента „Сяйна месечина“ – отново автентичен фолклор от Поморавието – историческите Западни български покрайнини.

Миналия месец Бисера и Лидия станаха лауреати на XV-тия Международен фолклорен конкурс, „Пауталия" 2021г. в гр. Кюстендил. Атрактивните българки не оставиха шанс на конкуренцията и взеха Първо място на престижното състезание.  


Топ новини

виж още

Актуална тема