Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. На пресконференция: Здравният министър в Тайланд танцува заради легалната употреба на канабис

Мултимедия

На пресконференция: Здравният министър в Тайланд танцува заради легалната употреба на канабис

Вече е произведено първото канабисово масло за лечебни цели в страната

Любопитна пресконференция в Тайланд. Ако сте свикнали официалните пресконференции да са по стриктен протокол и да се съобщават само факти, то в Банкок показаха, че това не е задължително. Информацията може да се предава и по забавен начин.

В случая – чрез танц. Интересното е, че танцът по време на пресконференцията бе изпълнен не от кой да е, а от министъра на здравеопазването в страната и служители на здравното ведомство.  А поводът за пресконференцията бе представянето на първата партида канабисово масло, произведена от държавна фармацевтична компания в Тайланд.

Министърът на общественото здраве в страната Анутин Чарнвиракул и служителите му се разкършиха пред репортерите под ритъма на поп музика. Някои от движенията им наподобяваха такива от бойните изкуства, а други приличаха на гимнастика. Танцът обаче бе изпълнен с широки усмивки от държавните служители.

Видеото се превърна в хит в социалните мрежи, а потребителите изказаха мнение и че самият министър и екипът му са опитали от новия канабисов продукт, преди да го представят. Официално обаче здравното министерство посочи, че министърът и служителите са спазвали стриктно правителствена инициатива, която насърчава държавните служители да се изправят и да танцуват, за да се отърсят от всякаква летаргия по време на срещи, продължили повече от два часа.

Тайланд разреши употребата на марихуана за медицински цели миналата година. А произведеното масло се доставя вече в болниците в страната, където ще се използва като лекарство, включително и за пациенти, преминаващи през химиотерапия.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети