Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. Най-високият тийнейджър и най-бързото прескачане на коса - само част от новата Книга на рекордите на Гинес (ВИДЕО)

Мултимедия

Най-високият тийнейджър и най-бързото прескачане на коса - само част от новата Книга на рекордите на Гинес (ВИДЕО)

Снимка:

Книгата със странни рекорди излезе на пазара днес

От кучето с най-дългите уши до най-високия тийнейджър в света рекордите на Гинес разкриват най-новите си рекордьори в изданието на популярната книга през 2022 г.

Годишното издание, което излезе в четвъртък, включва множество подвизи, включително най-бързото ходене на ръце и най -многото прескачане на собствената коса на човек за 30 секунди.

Британката Бетани Лодж (28 г.), която е гимнастичка от ранна възраст, отбеляза титлите за най-бързи 100 - метрови превъртания напред за 42,64 секунди, както и задни салта за жени за 30 секунди - пет.

„Невероятно е да постигнеш рекорд на Гинес. Това е нещо, което дори не съм мислила да правя. Винаги четях книгите и просто гледах всички невероятни неща, които хората могат да направят“, споделя Лодж.

Американецът Зион Кларк, който е роден без крака, също е в изданието с постижението си по най-бързо ходене на 20 метра с ръце, постигайки подвига ги за 4,78 секунди.

Летития Кай от Кот д'Ивоар постави рекорда за прескачания на собствената коса за 30 секунди – цели 60.

25-годишният модел, актриса и художник е известена с това, че прави скулптури от кичурите си.

„За този нов рекорд Летития сплете естествената си коса и след това добави удължения, за да стане„ въжето“, се казва в изявление на рекордите на Гинес. „Тя се опита да счупи този рекорд, за да вдъхнови другите да показват своите таланти.“

Титлата за най- висок тийнейджър - мъж, отиде при американеца Оливие Рио с височина 226,9 см.

Кучето Лу, чийто собственик е американката Пейдж Олсен, грабна рекорда за най-дългите уши на куче – цели 34 см (13,38 инча).  


Топ новини

виж още

Актуална тема