Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. Нощно къпане: Мечка поплува в басейн край Сопот (ВИДЕО)

Мултимедия

Нощно къпане: Мечка поплува в басейн край Сопот (ВИДЕО)

Видеото предизвика фурор, но и притеснение

Истински фурор предизвика мечка, която разпуска вечерта в басейн край Сопот. Пухкавият посетител поплува в басейна, а накрая се опита и да влезе в сградата, за да потърси нещо за хапване.

Мечката си е направила нощно къпане преди няколко вечери, а собствениците на басейна, които стопанисват лифта, споделиха видео от камерите, заснели неочакваният гост.

„Кой плува с удоволствие без билет“, написаха от фирмата. Уточниха и че явно мечката не е разбрала, че сезонът е свършил и басейнът е затворен. Видеото предизвика фурор, но и притеснение. 

Хора споделиха, че се притесняват за живота на пухкавото животинче.

„От горското стопанство Карлово искат да приспят мечката, защото застрашава кошерите и имуществото на гражданите“, съобщиха от фирмата. Те създадоха и петиция за запазване на живота на мечето, което кръстиха Swimmy.

От изпълнителната агенция по горите успокоиха, че животът на мечето не е застрашен.

„Не е обсъждано и няма основание за искане на отстрел на мечката, посетила обекти в гр. Сопот“, посочиха от Агенцията.

„Сигнал за случая е подаден в Държавно горско стопанство – Карлово от собствениците на хотела, където е забелязана мечката. ДГС – Карлово, съвместно с  Регионална дирекция по горите – Пловдив по най-бързия начин са предприели мерки. Назначена е междуведомствена комисия, която ще заседава на 4 ноември и ще излезе с решение за прогонване или улавяне и преместване на мечката в горска територия, отдалечена от населено място.  Според законовите изисквания за реда и условията за издаване на разрешителни за изключенията от забраните, въведени със закона за биологичното разнообразие, издаване на разрешение за отстрел на проблемна мечка става само в случаите в интерес на здравето на хората и за предпазване от сериозно увреждане на селскостопански култури, добитък и други. В случая нито една от тези хипотези не е налична, поради което няма основания за иницииране на предложение или издаване на разрешение за отстрел на животното“, обясняват от там.    


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още