Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. Признание: Още пред 2016 г. посветиха документален филм на именития д-р Габровски (ВИДЕО)

Мултимедия

Признание: Още пред 2016 г. посветиха документален филм на именития д-р Габровски (ВИДЕО)

През 2016 година БНТ 2 излъчи документален филм за  „Двамата Габровски”, който  е филмов портрет на двама от най-известните български лекари – професор Стефан Габровски и професор Николай Габровски, признати за авторитети в една от най-сложните и динамично развиващи се области на медицината – неврохирургията.

Филмът представи две силни индивидуалности в диалог помежду им. По някои теми те спорят, по други се допълват, но общото в този разговор е отдадеността на лекарската професия.

Камерата на БНТ 2 надникна  и в операционните зали на Клиниката по неврохирургия на Университетска многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Пирогов“, в един обикновен за двамата професори ден и показва видяното, без да спестява подробности, води зрителя по пътя на срещите и разминаванията между баща и син в професията и в живота.

Във филма участва и световно известният неврохирург, белгиецът проф. Брочи, който споделя своята оценка за нивото на българските си колеги и говори за световните перспективи в лечението на болестите на Паркинсон и Алцхаймер.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети