Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. Радослава Лазарова: Модата днес ни дава пълна свобода

Мултимедия

Радослава Лазарова: Модата днес ни дава пълна свобода

Радослава Лазарова: Модата днес ни дава пълна свобода - Tribune.bg
Снимка:

Пандемията не е причина да спрем да се обичаме, да създаваме семейства и да сме щастливи, смята носителката на „Златна игла“

Вие се занимавате със сватбена мода и наскоро презентирахте новата си булчинска колекция Impressions. На какво заложихте в нея?

Колекция „Impressions“ е изключително специална за мен, много е лична и е плод изцяло на вдъхновението ми от многобройните срещи с  моите клиентки. В процеса на създаването ѝ водещото за мен беше дали самата аз бих си купила такива рокли, дали бих ги носила на сватбата си, и това е резултатът от моята взискателност. Другото отличително са и усилията за създаване, реализация и разпространение на такава колекция – трудно е поради факта, че се намираме в условия на пандемия, което значи отмяна на събития, ограничен внос на качествен текстил и  т.н.

Стремежът ми бе да постигна нежна, артистична, женствена и комфортна линия сватбени рокли с младежка и нестандартна визия, нотка екстравагантност, красиви и любими цветови съчетания, разнообразие от форми, силуети, умерено количество блясък в съчетание с характерната за моя почерк авторска дантела. Горда съм, че срещам възхищението и одобрението на моите настоящи булки, които вече са щастливи притежателки на моите аутфити. Дамите често ми се доверяват за цялостната си визия – предлагам подходящ воал, тиара, дантелени болера, ръчно изработени брошки и бижута, декоративни елементи. Коментираме всичко до последния детайл, за да получим  перфектен резултат.

Костадин Кръстев – КокоКостадин Кръстев – Коко

Костадин Кръстев – КокоКостадин Кръстев – Коко

Костадин Кръстев – КокоКостадин Кръстев – Коко

Какви са световните тенденции в сватбената мода този сезон?

Модата е изключително благодатна, що се отнася до разнообразието и свободата, които ни дава в момента. Имаме ръчно моделирани елементи, плисета, плохи, дълбоки деколтета, женствени издължени силуети, висока талия, ажурни елементи, волани, корсети, буфан ръкави, голи гърбове, ефектът „рисунка върху тялото“, блестящи детайли, многообразие от форми, акцент върху раменете, деколтето, шията, полупрозрачни рокли, нежни пастелни тонове в материите в комбинация с контрастна декорация. Да не пропусна и роклите в изчистена и семпла визия.

Какви рокли предпочитат българките за своя специален ден – по-традиционни или по-екстравагантни?

Всяка дреха носи послание от притежателя към околните. Това важи с пълна сила и за сватбения аутфит. Много е трудно да дам еднозначен отговор. Темпераментът, характерът, стилът на бъдещата булка са от основно значение при избора на рокля. Понякога се получава и ефекта „любов от пръв поглед“. Поради тази причина за мен е много важно да предложа многообразие от модели и комбинации на моите клиентки.

ХайлайфХайлайф

Костадин Кръстев – КокоКостадин Кръстев – Коко

Костадин Кръстев – КокоКостадин Кръстев – Коко

Какво най-често избират дамите – конкретен модел от колекция или рокля по поръчка?

В моята работа най-често срещам дами, които избират модел от конкретна колекция, което много ме радва.   

Какво бихте посъветвали булките, когато съобразяват визията си с тази на младоженеца?

В интерес на истината булката е основната фигура, акцентът на събитието. Мисля, че е по-правилно младоженецът да съобрази визията си спрямо тази на дамата на сърцето си.

 

ХайлайфХайлайф

Знаем, че COVID кризата възпрепятства организирането на масови тържества. Кара ли това част от булките да отложат своя празник?

Да, тъжно, но факт... За съжаление двойките, които мечтаят за голяма сватба вече втора година срещат несигурност за датата и възможността за провеждане на събитието. Но аз вярвам, че пандемията не е причина да спрем да се обичаме, да създаваме семейства и да сме щастливи с любимите си хора. Именно затова булките се подготвят /дори и в този несигурен и труден момент/ за мечтания ден и са в очакване на по-добри времена.

Какво бихте пожелали на нашите читателки, на които им предстои сватба?

Пожелавам им да вярват в доброто, което предстои, да останат вдъхновени, влюбени, красиви, женствени, да не спират да мечтаят, да бъдат здрави и безкрайно щастливи!                                                                                      


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети