Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. Разследване на групата „Правна лудост“ доказа: Петър Илиев е плагиатствал от колега

Мултимедия

Разследване на групата „Правна лудост“ доказа: Петър Илиев е плагиатствал от колега

Разследване на групата Правна лудост доказа: Петър Илиев е плагиатствал от колега - Tribune.bg
Снимка:

Разследване на групата "Правна лудост" в социалните мрежи доказва, че един от кандидатите за премиер на "Има такъв народ", и предишен кандидат за правосъден министър - д-р Петър Илиев - е плагиатствал десетки страници от своя колега в Софийския университет доц. д-р Наталия Киселова.

„Правна лудост“ са успели да открият изтеглената от пазара книга на Илиев и я сравняват с издадената дисертация на Киселова, написана през 2008 г. От публикуваното разследване става ясно, че цели 40 страници от нея са копирани с минимални промени от „Парламентарен контрол" на д-р Наталия Киселова.

Във видеото се виждат три отделни места, които са почти идентични – в началото, в края и някъде между тях относно Белгия. Освен това има съвпадение в заключителните части на книгите – стр. 509 при Илиев и стр. 423 при Киселова.

Разследващите посочват, че книгата на д-р Киселова не е в библиографията на изданието на Петър Илиев - т.е. не може да става дума за грешно позоваване или техническа грешка. „Правна лудост“ отбелязват, че в научните публикации е допустим кратък или обширен цитат с позоваване, а не копиране на цяла глава от чужд труд.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати