Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. Симфоничен концерт от балкон на „Графа“ усмихна софиянци (Видео)

Мултимедия

Симфоничен концерт от балкон на „Графа“ усмихна софиянци (Видео)

Звучаха “Stille Nacht, heilige Nacht” и други незабравими коледни песни и мелодии

Д-р Мария Каназирска, която живее от години в САЩ и е работила дълго време в един от най-авторитетните световни университети – Харвардския, подари иновативен камерен концерт от терасата на дома си на случайни минувачи. Софиянци и гости на града, които днес следобяд преминаваха по ул. „Граф Игнатиев“ имаха възможност да се насладят на вечната “Stille Nacht, heilige Nacht” и други незабравими коледни песни и мелодии.

С тази своя иновативна идея д-р Каназирска успя да зарадва много граждани, които се усмихваха на изпълненията на Нов симфоничен оркестър и на транспаранта с надпис “Весели празници”!  Сред тях бяха народният представител от ГЕРБ и председател на Комисията по обществен ред и сигурност в Народното събрание Пламен Нунев, както и бившият министър-председател Филип Димитров.

Д-р Каназирска е възстановила семейния имот, строен в началото на миналия век – през 1922 година. Къщата е била национализирана, а през 1996 година, когато я получава обратно, започва и нейната реставрация.

Идеята да зарадва хората с изкуство от балкона на дома си, дошла спонтанно. „Изкуството се вписва прекрасно във всеки един ден от годината, но броени дни преди Коледа, в тази трудна година, ни носи повече надежда, вяра и оптимизъм, с които да посрещнем Новата 2021-ва!“, заяви пред наш репортер д-р Каназирска.  


Коментари (3)

Вера Станева Прекрасна инициатива! Аплодисменти от мен :)
17.12.2020 22:46 / Отговор
Българан европейски Браво на Д-р Каназирска. Чудесен пример, че всеки с малки усилия може да направи живота в България приятен.
17.12.2020 22:48 / Отговор
Гери Аплодисменти! Браво!
17.12.2020 23:37 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още