Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. Симфоничен концерт от балкон на „Графа“ усмихна софиянци (Видео)

Мултимедия

Симфоничен концерт от балкон на „Графа“ усмихна софиянци (Видео)

Симфоничен концерт от балкон на Графа усмихна софиянци (Видео) - Tribune.bg

Звучаха “Stille Nacht, heilige Nacht” и други незабравими коледни песни и мелодии

Д-р Мария Каназирска, която живее от години в САЩ и е работила дълго време в един от най-авторитетните световни университети – Харвардския, подари иновативен камерен концерт от терасата на дома си на случайни минувачи. Софиянци и гости на града, които днес следобяд преминаваха по ул. „Граф Игнатиев“ имаха възможност да се насладят на вечната “Stille Nacht, heilige Nacht” и други незабравими коледни песни и мелодии.

С тази своя иновативна идея д-р Каназирска успя да зарадва много граждани, които се усмихваха на изпълненията на Нов симфоничен оркестър и на транспаранта с надпис “Весели празници”!  Сред тях бяха народният представител от ГЕРБ и председател на Комисията по обществен ред и сигурност в Народното събрание Пламен Нунев, както и бившият министър-председател Филип Димитров.

Д-р Каназирска е възстановила семейния имот, строен в началото на миналия век – през 1922 година. Къщата е била национализирана, а през 1996 година, когато я получава обратно, започва и нейната реставрация.

Идеята да зарадва хората с изкуство от балкона на дома си, дошла спонтанно. „Изкуството се вписва прекрасно във всеки един ден от годината, но броени дни преди Коледа, в тази трудна година, ни носи повече надежда, вяра и оптимизъм, с които да посрещнем Новата 2021-ва!“, заяви пред наш репортер д-р Каназирска.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети балкон, концерт

Коментари (3)

Вера Станева Прекрасна инициатива! Аплодисменти от мен :)
17.12.2020 22:46 / Отговор
Българан европейски Браво на Д-р Каназирска. Чудесен пример, че всеки с малки усилия може да направи живота в България приятен.
17.12.2020 22:48 / Отговор
Гери Аплодисменти! Браво!
17.12.2020 23:37 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати