Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. Стинг се завръща с нов албум (ВИДЕО)

Мултимедия

Стинг се завръща с нов албум (ВИДЕО)

Снимка:

Музикантът е нарекъл албума си „The Bridge“, а Брекзит - лична трагедия

Стинг се завръща с нов албум на 19 ноември – „The Bridge“ (Мост) - метафора на желанието да преодолееш трудностите, предаде АФП. Англичанинът, който е гражданин на света, преживява особено зле решението на Великобритания да разруши мостовете с Европа.

„За мен Брекзит е лична трагедия. Тъжен съм за страната си“, казва Стинг.

Според него на младите британци им е отказана възможността „да се срещат с изкуството на Европа, което е пълна лудост“.

По думите му „всеки търси мост, за да отиде някъде другаде, по-нататък, на по-добро място“.

Новият албум е смесица от джаз, рок, класическа музика и фолк.

Стинг призна, че не му е било трудно да запише албума на фона на локдауна и пандемията, тъй като всичко е правено дистанционно.

„Не е нещо ново да твориш от разстояние. Барабанистът може да е в Лос Анджелис, аз в Париж, а някой друг музикант в Италия. Тайната е да се създаде един вид споделено интимно пространство и да имаме топли отношения“, каза Стинг.

Звездата каза още пред АФП, че не разбира „науката на отхвърлянето“ като визира ваксините. Той добави, че се е ваксинирал без колебание.

„Достатъчно възрастен съм, за да си спомням деца, които са имали полиомиелит, заболяване, изкоренено с ваксинация“, каза Стинг.

В допълнение към албума „The Bridge“, който въплъщава възгледите на Стинг за личната загуба, раздялата, заключването и необикновените социални и политически сътресения, творецът отскоро има и уеб-телевизионно предаване.

Той символично е нарекъл предаването „On the Bridge“ и чрез него предлага интимен поглед върху ежедневието на музикантите по време на подготовката за пускането на новия албум, както и на турнета. Всеки вторник ексклузивно sting.com публикува нов епизод. Всеки е специално за членовете на неговия фен клуб 24 часа в денонощието и след това е достъпен за по-широка аудитория на следващия ден.  


Етикети Стинг, албум

Топ новини

виж още

Актуална тема