Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. Жан-Клод Ван Дам благодари на България за спасяването на кученцето Рая (ВИДЕО)

Мултимедия

Жан-Клод Ван Дам благодари на България за спасяването на кученцето Рая (ВИДЕО)

Жан-Клод Ван Дам благодари на България за спасяването на кученцето Рая (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Жан-Клод Ван Дам благодари на властите в България и Норвегия за щастливата развръзка с кученцето Рая, което той спаси от евтаназия след призив във Фейсбук и организирането на петиция. Вчера, отново с пост в социалните мрежи, актьорът благодари за подкрепата и любовта като подчертава, че най-важното е положителният край на историята за самата 4-месечна чихуахуа.

"В някои държави си взимаш куче за долар, например, и го прехвърляш без документи на друга държава, а след това правиш го развъждаш и продаваш неговите малки за 10 долара всяко. И така от този долар правиш сто долара. Така, ако вдинем цената на 20 долара, се правят 200 долара", коментира Жан-Клод Ван Дам.

Той повтори, че благодари сърдечно за щастливата развръзка на случая на България и Норвегия като заяви, че се надява нелегалният трафик на животни по света да спре. „На Земята имаме още толкова много други проблеми, за които също трябва да се погрижим“, казва Ван Дам като например изсичането на дървета.

 

Малкото чихуахуа, продадено от българи на норвежци, бе спасено след апела на холивудската звезда. След обръщението на екшън героя, притекъл се на помощ на животното, което трябваше да бъде умъртвено в Норвегия във вторник, последва реакция на земеделския министър Десислава Танева и отдепутата от ГЕРБ Десислава Атанасова, благодарение на което Рая е спасена.

Оказа се, че ветеринарният лекар, който е издал невалиден паспорт на кучето Рая, е практикувал незаконно.

От Българската агенция по безопасност на храните обявиха, че ще приемат връщането на кученцето Рая у нас, а от Българския ветеринарен съюз заявиха, че ще проведат вътрешно разследване по случая.

Малката чихуахуа РаяМалката чихуахуа Рая


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Браво, Жан, браво, Клод, браво, Ван и т.н. и т.н.
22.10.2020 16:40 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати