Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. „Пирогов“ отговори на майката на Даная

Общество

„Пирогов“ отговори на майката на Даная

Пирогов отговори на майката на Даная - Tribune.bg
Снимка:

Два дни след назначаването на повторна проверка, която да установи фактите около смъртта на 15-годишната Даная в спешната болница „Пирогов“, от лечебното заведение излязоха с отворено писмо и призив случаят да не се превръща в инструмент за публичен линч и постигане на лични цели.

Майката Ани Стоянова отговори със свое отворено писмо, в което определя призива като „дълбок цинизъм“.

Майката на Даная: Целта ми е нито едно дете да не губи живота си заради лекарска безотговорност

Писмото на „Пирогов“ е подписано от началниците на клиники и отделения, в които са правени животоспасяващи дейности на починалото през миналата година момиче, както и от 50 от работещите в тях.

В него се посочва, че Даная е консултирана своевременно от множество специалисти, а лечението на основното ѝ заболяване е започнало в деня на постъпването ѝ. Посочено е и основното й заболяване, което според майката е невярно твърдение.

Пирогов: Не използвайте трагедията с Даная за политически цели и публичен линч

Ани Стоянова не е съгласна и с твърдението, че болницата е осигурила всички нужни специалисти - повечето от изброените лекари в така наречения от одита „мултидисциплинарен екип“ не са присъствали на място и не са преглеждали физически Даная, пише майката.

В писмото на "Пирогов" се говори още за внушения относно пропуски в лечението на момичето и обвинения, които би трябвало да се основават на реални факти.

Назначават повторна проверка на фактите около смъртта на Даная

Майката посочва, че хвърлянето на високопарни думи не помага да бъде направен обективен анализ на видимите пропуски и нередности в организацията на болницата. И че лична нейна цел е нито едно дете да не губи живота си заради лекарска безотговорност.

Майката на Даная: Недопустимо е да отстраниш директора на Пирогов заради нелеп финансов доклад


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати