Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. „С вързани ръце сме“: Срина се електронната система за задължителната полица „Гражданска отговорност“

Общество

„С вързани ръце сме“: Срина се електронната система за задължителната полица „Гражданска отговорност“

С вързани ръце сме: Срина се електронната система за задължителната полица Гражданска отговорност - Tribune.bg

Профилактика и надграждане на информационната система довели до проблема

Проблем в електронната система на Гаранционния фонд блокира работата на застрахователните компании в страната, установи БТА.

Проблемът е блокирал издаването на полиците по задължителната за водачите "Гражданска отговорност", а по думите на застрахователи, от дни нямат връзка с платформата.

"Системата не работи от събота. Бяхме информирани, че е планирана профилактика с цел подобряване на услугите, предлагани Гаранционния фонд за времето от 8:00 ч. на 29 юни до 8:00 ч. на 30 юни. Вчера системата обаче също не проработи. Днес, 2 юли, отново нямаме връзка с платформата, т.е. от понеделник нямаме информация какво се случва, а само и единствено проблеми - не можем да издаваме полици, не можем да пускаме сметки, не можем да правим анекси. Всичко, което е свързано с Гаранционния фонд или иначе казано с "Гражданската отговорност", е блокирано, каза за БТА Петко Атанасов, експерт по "Автомобилно застраховане" към застрахователна компания "Булстрад".

"С вързани ръце сме. В някакви откъслечни моменти, за около десетина минути за целия ден системата тръгва и после пак не може да се ползва. До преди малко имахме някакъв промеждутък, в който поработихме, в момента отново дава грешка. Не искаме да връщаме клиенти, но като не ни се дава възможност да работим, ние не можем да ги обслужим", обясни експертът.

Според застрахователи няколко пъти досега през годините системата се е сривала. Проблемът е водил до голямо напрежение сред собствениците на автомобили, възпрепятствани да ги управляват, заради невъзможността да им бъдат издавани полици "Гражданска отговорност".


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати